2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Óvatosan vezessen Óbudán, ismét kameraképek alapján büntetnek

2017. április 26., szerda 09:42, frissítve: szerda 12:27

Ismét bírságolják az autósokat Óbudán a kamerafelvételek alapján, mert a polgármester szerint továbbra sem bizonyított, hogy jogtalanul büntetnek.

Bús Balázs korábban sürgős jogi állásfoglalást kért az Országos Rendőr-főkapitányságtól a bírságok kiszabásával kapcsolatban, a főkapitány azonban időt kért. A kerületvezető végül azért döntött mégis a bírságolás mellett, mert az elmúlt hetekben megnőtt a szabályszegések száma. Bús Balázs március végén függesztette fel a büntetések kiszabását, miután Tarlós István főpolgármester azt állította: szabálytalanul bírságolnak a kamerafelvételek alapján.

Az óbudai közterület-felügyelet vezetője ugyanakkor a Hír TV-nek azt mondta, ez a gyakorlat már 8 éve működik a fővárosban.

„Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy senki nem tudja tényszerűen cáfolni azt, hogy mi ezzel kapcsolatban valamilyen szinten is jogszerűtlenül jártunk volna el. Jelenleg csak a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság tett közzé valamiféle jogi állásfoglalást az ő értelmezésük tekintetében, ezzel szemben az összes többi kerület, aki ezt alkalmazza, az ezzel pontosan ellentétes véleményen van, ráadásul ez a gyakorlat nem tegnap született, ezt nem Óbuda találta ki. Ez a gyakorlat működik a fővárosban uszkve nyolc éve, ezt soha semmilyen rendőri, ügyészi, bírósági szervezet nem kifogásolta, nem voltak ebből perek” – fejtette ki Böjtös Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!