2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tízmilliót kért előre a fideszes Voldemort nagyúr

,

2016. augusztus 4., csütörtök 19:26, frissítve: péntek 07:20

Uniós pénzek elnyeréséért kért kenőpénzt a Fidesz borsodi erős embere – írja nyomozati iratokra hivatkozva a 168 óra. Mengyi Roland tagad, de nem nyilatkozik, a sajtót ügyvédjéhez irányította. A teljes ellenzék a politikus lemondását követeli. A labda az ügyészség térfelén pattog, a nyomozást az adóhatóság átadta a parlamenti képviselők ügyében eljárni jogosult Központi Nyomozó Főügyészségnek.

„Magyarországon jelenik meg a Harry Potter kilencedik kötete: Voldemort feltámadt, a bandaháború folytatódik címmel” – az MSZP elnökségi tagja a 168 óra cikkére utalt, amely szerint Voldemortként, a Harry Potter-regények gonosz mágusaként emlegették a Fidesz Borsod megyei erős emberét egy pályázati csalás szereplői. A hetilap meg is nevezte az illetőt, aki nem más, mint Mengyi Roland, Tiszaújváros parlamenti képviselője. Nyomozati iratokra hivatkozva az újság azt írta, hogy a kormánypárti politikus 10 millió forint kenőpénz fejében segített volna hozzá helyi vállalkozókat uniós forráshoz. Az elnyert támogatás jó részét vissza kellett volna osztaniuk a nyerteseknek a cikk szerint.

„A cikkből kiderül, hogy az uniós pénzek 90 százalékát lenyúlná a Fidesz. És ha rajtuk múlna, 10 százalék maradna az adófizetőknek. 90 százalék villára, medencére, stadionra, Ibizára és morzsák csupán fizetésemelésre, nyugdíjemelésre, kórházra, iskolára és a leginkább rászorult honfitársaink jövőjére. Ez alapján teljesen nyilvánvaló, hogy Mengyi Rolandnak azonnal le kell mondania minden egyes pozíciójáról, hiszen kiderült, hogy gátlástalanul lopja a magyar adófizetők pénzét” – fogalmazott Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja.

Nem először vetül korrupció gyanúja fideszes politikusra – ezt már a Jobbik képviselője mondta. „Ezek nagyon súlyos vádak. Mengyi Rolandnak meg kellene szólalnia ebben az ügyben. De még egyszer mondom, nem csak Mengyi Rolandnak, meg kellene szólalnia a Fidesznek is, végre tisztáznia kellene magát ebből, a sok, sok aljasságból. Avval, hogy bujkálnak, azzal, hogy Rogán Antal bujkál, azzal, hogy Farkas Flórián bujkál, azzal, hogy most Mengyi Roland valószínűleg bujkálni fog, és nem fog nyilatkozni ebben az ügyben, ezek az ügyek nincsenek lezárva” – mondta a jobbikos Szilágyi György.

Mengyi Roland nem szólalt meg személyesen, közleményt adott ki, amelyben tagadja a korrupciót, és azt állítja, hogy nevével visszaéltek. Sajtótájékoztatót a Fidesz parlamenti frakciója sem tartott. A nyilvánosság elé egy kereszténydemokrata képviselő lépett, de ő is csak kérdésre válaszolva érintette a 168 óra cikkét.

„A Fidesz–KDNP-ben zéró tolerancia van érvényben a korrupcióval szemben, ezzel összhangban, a ma megjelent cikkekben megfogalmazott állításoknak nincs valóságalapja, képviselőtársam semmilyen módon nem érintett az ügyben. Nevével és a pozíciójával visszaéltek, és mivel Mengyi Roland képviselőtársamnak a lelkiismerete tiszta, ezért készséggel áll minden vizsgálat elé” – húzta alá Hollik István.

„Azokat a forintokat, amiket az Európai Unió Magyarország polgárainak küld, hiszen az európai uniós támogatás címzettje nem a kormányzat, hanem Magyarország polgárai, ezeket a pénzeket láthatóan megcsapolják és eltüntetik” – ezt a kijelentést közel tíz éve, 2007 szeptemberében, a Gyurcsány-korszakban tette Orbán Viktor. Akkoriban egy kistérségi megbízott, Weiszenberger László próbált megcsapolni egy megítélt uniós támogatást. Őt korrupcióért el is ítélte a bíróság. Abban a büntetőügyben, amelyben Mengyi Roland nevét emlegették, az adóhatóság vesztegetés és ötvenmillió forintnál nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomozott. A helyi vállalkozók és az a férfi, aki köztük és Mengyi Roland között közvetített, már gyanúsított. Az adóhatóság a nyomozást átadta a Központi Nyomozó Főügyészségnek, mert parlamenti képviselők ellen csak a főügyészség járhat el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!