2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Rogánéknak kell megfogalmazni Orbán üzenetét

,

2016. december 6., kedd 09:38, frissítve: péntek 13:11

Propagandára használja a kormány az Erzsébet-utalványokat – névre szóló karácsonyi üdvözletet is kapnak Orbán Viktortól a nyugdíjasok az utalványok mellé, bár nem mindenki kapja meg szentestéig. A magyar posta azon dolgozik, hogy év végéig kézbesíteni tudják az ajándékot. Az ellenzéki pártok kifogásolják a kormányzati eljárást.

Lázár János a múlt héten még drágállotta a posta árajánlatát, és a kormányhivatalnokokra bízta volna a karácsonyi Erzsébet-utalványok kézbesítését a nyugdíjasoknak.

A szakszervezet tiltakozott, a kancellária pedig hétfőre visszakozott – mégis a postát választják. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár szerint is jobb ajánlatot tud tenni a posta az utalványok kézbesítésére.

– A kormányhivatalok készen álltak, de több érdekképviseleti szerv, kamara, közigazgatási dolgozók szakszervezete tett észrevételeket. Ezeket megfontolta a miniszter úr, ill. abban az irányba indultunk el, hogy tud-e a posta jobb ajánlatot tenni, és úgy tűnik, hogy megoldást nyer az ügy a postán keresztül is.

– Akkor tudott, vagy erről nincs infója?

– Jelenleg folynak a tárgyalások, ilyen módon is, hogy a posta viszi ki.

– Akkor összegekről még korai lenne kérdeznem, ha jól értem a szavait.

– Nem tudom, mennyi egy levél.

A Hír TV információi szerint a Magyar Posta a korábbi 480 forintos ár feléért vállalhatja el a kézbesítéseket. Az ellenzéki pártok azonban így is drágállják a karácsonyi ajándékot – tízezer forintnyi utalvány ugyanis adóval és kézbesítéssel 15 ezer forintba kerül az államkasszának.

„Az sokkal szerencsésebb, ha a posta látja el a postára vonatkozó feladatokat. Az már sokkal szerencsétlenebb, hogy ez nagyon nehéz, és megdrágítja ezt az egész eljárást. Sokkal jobb lett volna, ha ezt a tízezer forintot magyar forintban hozzácsapják a nyudíjemeléshez” – nyilatkozta Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A Hvg.hu információi szerint az utalványok mellé egy levelet is kapnak a nyugdíjasok Orbán Viktortól, amelynek szövegezése a Rogán-féle propagandaminisztérium feladata.

„A DK szerint felháborító, hogy a miniszterelnök, saját ajándékaként használja fel ezt az alkalmat, és saját ajándékaként tünteti fel az Erzsébet-utalványt, ez ellen a Demokratikus Koalíció tiltakozik. Ezt nem a Fidesz teremtette meg, hanem a magyar adófizetők teremtették meg, és a költségvetésben ennek megvan a fedezete” – reagált Varju László, a párt alelnöke.

A Jobbik szerint méltatlan helyzetbe hozták a kormányhivatalokban dolgozókat.

„Nem veszi észre magát ez a kormányzat, nem veszi észre magát urizálás közben, piramisépítés közben, nem veszi észre magát, amikor állami pilótajátékot szervez a fogyasztói csoportok betiltását követően, nem veszi észre magát, amikor több százezres női táskákkal járnak férfi tisztségviselői. És nem veszi észre magát, amikor nem erre szerződött állami vagy nem állami alkalmazottakat olyan célból aláznak meg és használnak ki, ami nem tartozik, és nem tartozhatna a feladatkörükbe” – közölte Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő.

Azt még nem tudni, hogy a miniszterelnöki levél költsége és kézbesítése mennyibe kerül majd az államkasszának.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!