2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Öt hét börtön után szabadulhat Kulcsár Attila

2017. augusztus 18., péntek 08:22, frissítve: péntek 09:45

A brókerbotrány főszereplőjét nyáron ítélték öt év börtönre, ám annyi időt töltött előzetesben, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt, hogy pár hét után szabadulhat.

Öt hete vonult börtönbe Kulcsár Attila, a 2003-ban kipattant brókerbotrány főszereplője, akit végül 2017 nyarán ítéltek el jogerősen öt év börtönre, most pedig már szabadulhat is.

A kormánypárti Magyar Idők szerint ugyanis a jövő héten Kulcsár ki is jöhet a börtönből, mert a majd másfél évtizedig húzódó eljárás során annyi időt töltött előzetes letartóztatásban, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt, hogy börtönbüntetéséből mindössze másfél hónapot kell letöltenie – az elmúlt 14 évből egyébként összesen nyolcat töltött kényszerintézkedés hatálya alatt.

Kulcsár Attila a brókerügy elsőrendű vádlottja volt. A brókerügy egy, még a múlt század végén indult bűncselekménysorozat, melynek során Kulcsár 1998–2003 között rendkívül magas hozamokat ígérve jogosulatlanul forgatta ügyfelei, köztük állami vállalatok és önkormányzatok pénzét. A piramisjáték-szerű rendszer beomlott, a sikkasztással okozott kárt az ügyészség 8,3 milliárd forintra becsülte. Kulcsár ellen három év nyomozás után, 2006-ban indult per, ám az ebben hozott ítéletet másodfokon megalapozatlansága miatt megsemmisítették, és új eljárást rendeltek el. A megismételt eljárásban 2015 decemberében született első fokon ítélet, ezt enyhítette márciusban jogerősen a táblabíróság.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!