2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Öt évet kaphat Bayer Szél szerint

2017. május 9., kedd 10:07, frissítve: kedd 15:47

Megtette a feljelentést tegnap Bayer Zsolt ellen az LMP társelnöke.

Szél Bernadett a Reggeli járatban azt mondta, a hivatalos eljárásban való bántalmazásért akár öt év börtönt is kaphat az elkövető.

A kormányközeli publicista egy több mint egy héttel ezelőtti rádiós műsorban a tüntető civilekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „a vérükön és taknyukon kellene őket kirángatni”.

A kijelentés miatt az Együtt is büntetőfeljelentést tett, de egy magánszemély a médiahatóságnak is jelentette az esetet.

„Hivatalos eljárásban való bántalmazás maga a bűncselekmény. Ezért öt évre valakit börtönbe is zárhatnak, ha valaki ilyet csinál, és ha valaki ennek az előkészületében részt vesz, az szintén bűncselekményt követ el. És tekintve, hogy itt egy parlamenti bizottsági ülésen vegzálta a civileket azzal, hogy olyan megjegyzéseket tett, amiket most nem idézünk, egyrészt mert korán van, másrészt mert jó érzésű emberek vagyunk, én azt gondolom, hogy helyén való volt ez a feljelentés, legyen a többi a rendőrség dolga” – jelentette ki Szél Bernadett.

Tekintse meg a teljes interjút!

Bayer Zsolt egyébként azóta a maga módján elnézést kért, azoktól, akit megijesztettek a szavai, az őt feljelentő Szél Bernadettől ugyanakkor azt kérte: ne csak nála vegye észre az ilyen kijelentéseket, hanem a tüntetőtársainál is. A publicista blogbejegyzésében elfogadta két aktivista meghívását, akik kávézni ülnek majd le vele.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!