2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Osztályok zárnak be az orvoshiány miatt

,

2017. június 29., csütörtök 07:01, frissítve: csütörtök 15:30

Három nagy kórházban is kevés az orvos és az ápoló.

Június végén Szegeden is be kell zárni egy kórházi osztályt munkaerőhiány miatt – tudta meg a Hvg.hu. Az orvosi egyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ írásban annyit ismert el, hogy felújítást végeznek, de közleményük szerint ez csak az ellátás átszervezését vonja maga után.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szakembere szerint azonban a klinikai egység a kötelező szabadságolások miatt is szünetel.

„A szakdolgozókat nem tudták volna elengedni nyári szabadságra, ha az osztályrész nem zárt volna be, olyan kevés létszámmal dolgoznak a belgyógyászok geriátriai osztályon. Érdekességképpen, mondjuk egy nap négy szakápoló negyvenöt beteget lát el, ott három műszakban dolgoznak, éjszaka egy szakápolóval, és egy segédápoló, a gyakorló ápoló mellette. Délutáni műszakban ugyancsak egy ápolási asszisztens, nappali vagy éjszakai műszakban van két szakápoló jó esetben. Az optimális az lenne, ha egy nap nyolc szakápoló és emellett legalább négy-hat gyakorló ápoló, ápolási asszisztens lenne az osztályon” – nyilatkozta Irinyi Tamás, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád megyei elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!