2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

A gyerekek örülnek, a szülők nem

2015. október 24., szombat 18:29

Az ünnepi hosszú hétvége miatt tíznapos az őszi szünet – a gyerekek örülnek, a szülők viszont nem. Hiába lenne ugyanis kötelező az iskolákban biztosítani a gyermekek felügyeletét, erre sokszor nincs lehetőség. Így marad a táboroztatás, ami viszont gyakran több tízezer forintba is kerülhet, erre pedig nem futja minden családban.

A csobánkai táborban lovagolni tanulhatnak a gyerekek az őszi szünet alatt. Az ötnapos tábor 35 ezer forintba kerül, és ezzel még csak nem is tartozik a legdrágábbak közé. „Napi 7 ezer forintba kerül a teljes tábor étkezéssel és mindennel együtt. Vannak családok sajnos, akiknek ez gondot jelent, de lehetőség van csak egy-egy napra csatlakozni, és ki tudják választani, hogy melyik programra szeretnének menni” – fogalmazott Obermayer Ferenc lovardavezető.

Sok szülő nem engedheti meg magának, hogy ilyen táborokba írassa gyermekét. „A táborhoz még kicsi, de a munkahelyre már vittem be őket, hát nagy élmény volt” – fogalmazott Baff Gergely.

A gyerekek persze imádják a szünetet, a szülők már kevésbé. Patrik anyukájának a szabadságát is a gyerekek szünidejéhez kell igazítania. „A nagymama sokat szokott segíteni, úgyhogy nagyival is meg egy kis szabadsággal is rásegítünk” – nyilatkozta Szanyi Ildikó.


Az idén az október 23-i hosszú hétvége miatt a szokásosnál hosszabb, tíznapos az őszi szünet. „Ez a szülőknek igen komoly problémát jelent, a dolgozó szülőknek, mert nem tudják a gyerekeket hová tenni. Amíg a nyári szünetben valamilyen módon a szabadságolásokkal, a nagyszülők, a szomszédok, barátok segítségével a gyerekek felügyeletéről gondoskodni lehetett, erre az őszi szünetre, erre az egy hétre nagyon nehéz a gyerekeknek felügyeletet biztosítani” – hangsúlyozta a Pedagógus Szakszervezet elnöke, Galló Istvánné.

A jogszabályok szerint szünidő alatt az iskoláknak ügyeletet kellene tartaniuk, de csak akkor, ha elegen igénylik. Sok esetben azonban nem jön össze elég jelentkező, ezért a szülőknek kell megoldani a gyerekek felügyeletét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!