2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Összeültek a szocialisták, eltűnt a vörös csillagos plakát

2016. február 10., szerda 20:30

Leszerelték Salgótarjánban azt a vörös csillagot is ábrázoló választási plakátot, amelyet a város baloldali polgármesterjelöltje állíttatott ki az 1956-os sortűz áldozatainak terén. A tábla ellen többen is tiltakoztak, de csak ma tűnt el, amikor megkezdte kétnapos frakcióülését a városban az MSZP.

„Ha a Salgótarjániaknak esze van, akkor erre a pártra nem szavaznak” – ez a véleménye a Politikai Foglyok Országos Szövetsége Nógrád megyei elnökének arról, hogy a szocialista polgármesterjelöltet támogató pártszövetség pontosan azon a téren állította fel választási plakátját, ahol 1956. december 8-án eldördült az egyes adatok szerint 131 áldozatot követelő salgótarjáni sortűz.

„Az ötvenéves évfordulót már meggyalázta Gyurcsány meg a bandája. Most ugyanezt akarják csinálni a hatvanéves évfordulóval? Elfelejtik azt, hogy mennyi ember esett itt áldozatul, mennyi embernek a vére áztatta ezt a teret?” – tette fel a költői kérdést Bérczesi Mihályné.

A vörös csillagot is tartalmazó választási tábla a sortűz áldozatainak emléktáblája közelében nemcsak a Pofosznak szúrt szemet. Jobboldali szervezetek villámcsődülettel tiltakoztak ellene: fekete fóliával takarták le.

Nem sokkal később a táblát valakik eltávolíttatták térről. Ezzel párhuzamosan kezdte meg ülését az Országgyűlés szocialista frakciója a nógrádi megyeszékhelyen, ahol az MSZP polgármesterjelöltjét, Fekete Zsoltot a Munkáspárt 2006 is támogatja, így került a vörös csillag is a plakátra.

A helyi Fidelitas bocsánatkérést követelt a szocialist a pártelnöktől a sajtótájékoztató előtt. Tóbiás József azonban azt hangoztatta: éppen a Fidesz volt az a párt, amely félrevezette a salgótarjániakat, ugyanis szerinte nyolcévnyi városvezetés után rosszabb a helyzet a megyei jogú városban, mint előtte. „Az elmúlt nyolc évben helyben egy fideszes városvezetés és egy öt éve kormányzó Fidesz minden eszközt és lehetőséget megadhatott volna arra, hogy a város a saját önerejét ne arra fordítsa, hogy a működés, az alapszolgáltatások fenntartását biztosítsa az itt élőknek, hanem tényleg fejlesztéseket, oktatási és szociális területen fejlesztéseket, hiányokat pótoljon” – mondta az MSZP elnöke.

A vörös csillagos választási plakát miatti botrányról az MSZP elnöke nem beszélt, így azt sem tudni, ők távolították-e el a táblát.

Salgótarjánban február 28-án tartanak polgármester-választást a szocialista Dóra Ottó halála miatt, aki 2014-ben a fideszes Székyné Sztrémi Melindától vette át a település vezetését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!