2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Összejátszott a felszámolóval a bírónő?

Hivatali visszaéléssel, kötelességszegéssel és vesztegetéssel vádolnak egy nyíregyházi bírót. A Debreceni Törvényszéken zajló per a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentése, illetve titkos információ gyűjtése alapján indult. A bírónő korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon felszámolási ügyekben járt el. A vádirat szerint a bírónő megszegve esküjét – pénzért és egyéb ellenszolgáltatásokért cserébe – aránytalanul sokszor rendelt ki gazdasági társaságok felszámolásához egy helyi felszámoló biztost, aki most az ügy másik vádlottja. A hétfői tárgyaláson mindketten ártatlannak vallották magukat.

Két bíró egy tárgyalóteremben a Debreceni Törvényszéken. Egyikük a pulpituson, másikuk a vádlottak padján ült. A nyíregyházi bírónő egy felszámolóbiztossal játszott össze a vád szerint. A Nemzetbiztonsági Hivatal jelentette fel titkos információgyűjtést követően.

– Elsőrendű vádlott a másodrendű vádlottól kapott előnyökre tekintettel a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvényben szabályozott bírói esküjét folyamatosan megszegve a másodrendű vádlottat érintő ügyekben részre hajlóan, a másodrendű vádlott befolyását elfogadva, annak sorozatban jogtalan előnyt biztosítva járt el – közölte Garzuly Éva ügyész.

A vádirat szerint a bírónő aránytalanul sok megbízást adott a másodrendű vádlott érdekeltségébe tartozó cégeknek, és erre megpróbálta kollégáit is rávenni. A vádlott tagadta bűnösségét. – A mi kettőnk közötti kapcsolat nem egy sima bíró-felszámoló közötti kapcsolat, hanem baráti kapcsolat, amelyet azonban igyekeztünk és el is tudtunk választani egymástól – mondta K.-né J. Judit vádlott.

Az ügyészség szerint a felszámolóbiztos intézte a bírónő banki devizaügyeit, rendezte a kocsija üzemeltetésével kapcsolatos dolgokat, és egy családi hosszú hétvégét is fizetett neki. A vádhatóságnak több százezer forintos pénzmozgásról is vannak adatai. A másodrendű vádlott azt vallotta: azért segített a családnak, mert jól ismerte a bírónő elhunyt vejét. „Soha, semmilyen kérést nem tolmácsoltam Juditka felé, és véleményem szerint nem is kaptam tőle semmilyen előnyt, amit a vád megfogalmaz – mondta H. Attila másodrendű vádlott.

A tárgyalás tanúk meghallgatásával folytatódik a Debreceni Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!