2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Összefogtak a civilek a fakivágások ellen

2016. június 18., szombat 11:40

Együtt tiltakoznak a jövőben a különböző civil szervezetek a fakivágással járó budapesti beruházások ellen. Az első közös megmozdulásukat a Városligetben tartották, ahol múzeumnegyedet húzna fel a kormány és a főváros.

A Vár-projektről, a Római partra tervezett mobilgátról és a Városliget átépítéséről vitáztak péntek délután civil szervezetek. A projektek ellenzői ezúttal az egyik városligeti dombra telepedtek ki, ahol plakátokkal is tiltakoztak a beruházások ellen.

„Egyre világosabb, hogy ennek az egész pusztításnak, ami itt is folyik, illetve a Várban, az egyik fő oka az, hogy a miniszterelnök a hivatalaival oda szeretne költözni, átvenni az épületeteket” – mondta Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

A városvédők azt is szemléltették, hogy a Liget-projekt milyen hatással van a környezetre. A szervezet alelnöke szerint a Múzeumnegyedet kevesebb rombolással is fel lehetne építeni a közparkban.

„Az ismeretterjesztésnek és az érdekképviseletnek, hogy van a Városliget fejlesztésében alternatíva, egy kifejezése a mai rendezvény” – mondta Millisits Máté.

A civil érdekvédők a mostanihoz hasonló tiltakozó akciókat terveznek egész nyárra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!