2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Összefogásra buzdított Karácsony Gergely

Hír TV

2018. január 10., szerda 22:15, frissítve: szerda 22:43

Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje erről a szocialisták budapesti évadnyitóján beszélt. Végül az ellenzéki összefogásról konkrétumok nem hangzottak el.

Frakcióvezető, fővárosi elnök és miniszterelnök-jelölt együtt lépett a pódiumra az MSZP évadnyitóján. Tóth Bertalan szerint ha a Fideszt nem sikerül leváltani, akkor az ország évtizedekre a vesztesek közé kerül.

„Ha önök olyan országban szeretnének élni, ahol a focisták adómentességét önökkel és velünk fizettetik meg, akkor ne szavazzanak ránk. Ha egy olyan országban akarnak élni, ahol Matolcsy a jegybankot saját malacperselynek használja, ahol Orbán orosz függőségbe taszítja az országot és felszámolja a civil társadalmat, ahol a világ leggazdagabb gázszerelője él, akkor ne szavazzanak ránk!” – mondta el Tóth Bertalan.

A szocialisták budapesti elnöke pedig a magyar dolgozók európai szintű bérét és a fővárosi önkormányzat gyengítését kérte számon a kormánytól, valamint szavazásra buzdított.

„Mészáros Lőrincnek ugyanúgy egy szavazata van, mint önnek” – jelentette ki Kunhalmi Ágnes, aki arról is beszélt, hogy a baloldali pártok marakodása a Fidesznek kedvez.

„Be kell fejezni a demokratikus ellenzéki pártok közötti versenyt, sőt továbbmegyek, be kell fejezni a testvérháborút, mert mindannyian rá fogunk menni, az egész ország rá fog menni, minden párt is rá fog menni, szét fogjuk morzsolni teljesen a baloldali bázist, és én mélyen hiszem, hogy ha kontroll nélküli a hatalom, az a jobboldali embereknek sem jó ebben az országban” – fogalmazott a szocialisták budapesti elnöke.

A kormányközeli üzletemberek gazdagodását valamennyi felszólaló kifogásolta. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje pedig Orbán Viktorra a Jobbik elnöke által korábban elsütött jelzőt használta.

„Hová lett az a fiatal demokrata, és ki ez a vén despota itt a tükörben?” – tette fel a kérdést Karácsony Gergely, aki szerint többen vannak az országban azok, akik az Orbán-kormány leváltását szeretnék, mint azok, akik kitartanak a kormánypárt mellett. A változáshoz viszont összefogásra van szükség.

„Hiába van a Fidesz kisebbségben, a legjobban szervezett kisebbség. Nekünk az a dolgunk, hogy a változást akaró emberek szövetségét létrehozzuk, az a dolgunk, hogy megszervezzük a többséget. Orbán Viktor egyszer azt mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben, én azt mondom önöknek, a többség nem lehet ellenzékben!” – mondta el a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Az ellenzéki összefogás létrehozásáról konkrétumot végül egyik politikus sem mondott az eseményen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!