2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Lázár kortyol, Tarlós a Sátán kezét látja benne

Hír TV

2017. március 26., vasárnap 18:48, frissítve: vasárnap 18:48

Az Országgyűlés elé került a lex Heineken, telefonon kérte számon az államtitkár a kritikus szakembert, ideig-óráig bírták a hármas metró újonnan forgalomba állított szerelvényei. Ez történt a héten.

Az Országgyűlés elé került a lex Heineken. A kancelláriaminiszter a nemzeti érdekek védelmére hivatkozik, miközben a miniszterelnök-helyettes a Hír TV-nek lényegében elismerte, hogy a Holland sörgyár vörös csillagát betiltó törvényjavaslat arra válaszul született, hogy a Heineken jogvitába keveredett Romániában a székely csíki sörrel. Bár bevallása szerint nem szereti a sört, Lázár János az Igazi Csíki Sörrel kivételt tett, majd üzent a Heinekennek is. Az mozgatórugókat a dunaszerdahelyi stadionavatón készült kép világítja meg.

Befenyítette az államtitkár a kritikus szakembert

Telefonon kérte számon az agrárgazdaságért felelős államtitkár a lovasszövetség egyik szakemberét, amiért kritizálta a kiemelt állami beruházássá minősített szilvásváradi lovasközpontot. Ifjabb Bozsik József, az N1TV-nek adott interjújában beszélt a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett, ősszel megnyitott lovasközpont hibáiról. A hangfelvételt a Hvg.hu szerezte meg, majd szembesítette azzal Czerván Györgyöt. Lázár János szerint nem fenyeget, csak aggódik és a kormányzati beruházásokat védi az államtitkár, felmentésére nem lát okot. Vona Gábor szerint a szilvásváradi botrány a fideszes módszertant leplezte le. A Jobbik elnöke szerint Czerván Györgynek távoznia kell a közéletből.

„Az orosz szolgálatok szabadon nyomulhatnak”

Fedett ügynököket telepíthettek az oroszok és a kínaiak Magyarországra a hamarosan záródó kötvényüzlettel. Az orosz titkosszolgálatok szabadon ténykedhetnek Magyarországon, mert a magyar politika fél Vlagyimir Putyintól, a Kreml urától. Két alapállítás abból az interjúból, amelyet az Index internetes portál készített a magyar kémelhárítás korábbi műveleti igazgatójával. A miniszterelnök cáfol. A Jobbik szerint nem csak moszkvai kémek nyomulnak hazánkban, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke pedig konkrétumokat hiányol Katrein Ferenc egykori nemzetbiztonsági tiszt nyilatkozatából.

Egy napot bírt ki a felújított orosz metró

Csak ideig-óráig élvezhették a hármas metró újonnan forgalomba állított szerelvényét az utasok. Kedden délután ugyanis már kiállították a forgalomból a hétfőn elindított kocsikat. Az ajtók helyzetét jelző szoftver hibásodott meg. Csütörtökön szoftverfrissítés miatt nem tudott közlekedni, pénteken pedig a szerelvény váratlanul vészfékezett az alagútban. A BKV szerint a hiba okának megállapításáig nem közlekednek a szerelvények. A kocsikat az orosz gyártó cég jogutódja újította fel 220 millió euróért.

Egyelőre nem lesz népszavazás Paks II.-ről

Érvényesült a papírforma a Nemzeti Választási Bizottságban. A testület az összes népszavazási kezdeményezést visszadobta a paksi atomerőmű bővítéséről. A magyar kormány nemzetközi szerződést kötött az oroszokkal, nemzetközi szerződésről pedig nem tartható népszavazás. Az LMP a Nemzeti Választási Bizottság döntését bíróságon támadja meg, addig is további kérdéseket ad be a paksi bővítésről.

Enyhítették Kulcsár büntetését

Öt évre enyhítette a Fővárosi ítélőtábla Kulcsár Attila, első fokon hat és fél éves börtönbüntetését. A brókerbotrány több vádlottjának is kevesebb lett a büntetése. Az első- és másodrendű vádlottaknak 5-5 millió forint pénzbírságot is ki kell fizetniük. Kulcsárnak egyébként nem kell börtönbe vonulnia, mert a büntetését már előzetesben letöltötte.

Megadóztatnák Orbán „szotyolabarátait”

Földesúradót vezetne be a Jobbik a 2018-as kormányváltás után – közölte Vona Gábor pártelnök budapesti sajtótájékoztatóján. Az adót 2002-ig visszamenőleg alkalmaznák, és az évi 300 millió forint feletti vagyongyarapodásra terjedne ki. A bevételt – a többi között – az egészségügy fejlesztésére és a kis- és közepes vállalkozások forráshoz juttatására használnák fel.

Trócsányiék képviselték a 4-es metró kivitelezőjét

Több kártérítési perben is a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviselte a 4-es metró alagútépítő kivitelezőjét az állami tulajdonú BKV Zrt.-vel szemben. Ez az a konzorcium, amelynek költségtervét a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) is problémásnak találta. A francia-német-osztrák és magyar cégek alkotta konzorcium jogi képviseletét legalább öt választott bírósági eljárásban látta el az igazságügyi miniszter résztulajdonában álló ügyvédi iroda.

Tarlós: Ilyen a világon nincs!

Polgári engedetlenségre buzdít a főpolgármester. Tarlós István arra biztatja a budapesti autósokat, hogy ne fizessék be a közterületisek által szabálytalanul kirótt 50 ezer forintos bírságokat. A főpolgármester szerint alamuszi és felháborító, hogy új KRESZ-táblákat helyeznek ki a már megszokottak helyett, majd az érintett helyszínekre kamerát szerelnek, hogy büntethessék az autósokat. A szakjogász arra figyelmeztet, ha egy ilyen ügy a rendőrségre kerül, a bírság megkerülhetetlen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!