2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Orosz metrókocsik: napi több milliós kártérítés jár Budapestnek

2017. június 27., kedd 10:17, frissítve: kedd 12:10

Megtalálták és kijavították a felújított metrószerelvény hibáját az orosz mérnökök – közölte a BKV. A szakemberek a teljes flottát átvizsgálják.

A közlekedési vállalat elnök-vezérigazgatója közben bejelentette, hogy érvényesíteni fogják a kötbér igényt. A hvg-hu írta meg korábban, hogy napi 7 millió forintnál is több kártérítés járna a fővárosnak a forgalomból kivont felújított orosz metrószerelvények után, ha kérné. A BKV a szerelvények elmaradó leszállítása miatt 800 millió forintos kötbért már kiszámlázott az orosz cégnek.

A DK egyébként azt feltételezi, hogy az oroszok a paksi beruházás ellentételezéseként adták át a raktáron lévő metrókocsijaikat.

„Orbán Viktor kiment egy oroszországi látogatásra Putyinhoz és megállapodott Paks II.-ben. A Paks II. ellentételezéseként azt kérték az oroszok, hogy ezeket a már egyébként – az én gyanúm szerint – készen levő metrókocsikat hadd szállítsák le. Új metró pályáztatása esetén az oroszok nem tudtak volna labdába rúgni, új metrókból sokkal jobb konstrukciókat lehetett volna venni közel ennyi pénzért” – vélekedett Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!