Orosz Anna az Origóról: Betörésről szó sem volt

NT, 2017. május 19., péntek 18:17, frissítve: péntek 18:25
Becsöngettek és megkérdezték, hogy merre találják az Origo szerkesztőségét, betörésről szó sem volt, mondta a Hír TV-ben Orosz Anna, a Momentum Mozgalom vezetőségi tagja.

A legnagyobb problémájuk a propagandamédiával van. Azt gondolják, hogy a független sajtó ugyanakkor kritizálhat egy ilyen akciót, amit a Momentum is végrehajtott. „Értjük a kritikákat és hogy sokak számára ez egy megosztó akció volt” – jelentette ki a Newsroomban.

Szerinte az akciójukkal csak felhívták a figyelmet a jelenlegi helyzetre, a sajtószabadság rossz helyzetére. „Lehet ezt médiahacknek is nevezni” – mondta.


Azért vették elő a kamerát, hogy ne lehessen megmásítani a szerkesztőségben történteket, hozzátette: nagyjából 10 percet töltöttek az Origóban, a releváns részeket válogatták ki, ebből készült aztán a Facebookra a már mindenki számára ismert videó.

Társadalmi diskurzust kell kezdeményezni a civil szervezetekkel, meg kell szüntetni a propagandamédiát, be kell zárni a közmédiát, és mindent újra kell gondolni. „A jelenlegi működése nem fenntartható, 70-80 milliárdot költünk rá évente” – hangsúlyozta Orosz.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége is elítélte a Momentum tegnapi akcióját. A párt elnöke csütörtökön az Origo nevű kormányközeli portál szerkesztőségébe ment, hogy a számon kérje a pártról lejárató cikket író újságírókat. A portál feljelentést tesz. Bővebben>>>

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés