2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

ORÖ-közgyűlés: már az elején összekaptak

2016. október 27., csütörtök 17:37, frissítve: csütörtök 22:21

Semmi gond nincs az Országos Roma Önkormányzat elnöke szerint azzal, hogy egyes képviselők saját családtagjaikat foglalkoztatják a szervezet pénzén. Az ellenzék törvénytelennek minősítette az ORÖ működését. A közgyűlést egy nyíregyházi étteremben tartották.

Az Országos Roma Önkormányzat másfél milliárd forintos adósságot görget maga előtt Farkas Flórián örökségeként, a testület vezetése mégis pazarlóan bánik a közpénzzel – mondta az ellenzék a nyíregyházi közgyűlés előtt.

„Balogh János immár kilenc hónapja vezeti az Országos Roma Önkormányzatot, és az eddigi munkájáról egyetlenegy alkalommal nem számolt be, de sorozatosan követi el a törvénysértéseket, a méltatlanságokat, hiszen több alkalommal nem tartotta meg az általunk összehívott rendkívüli közgyűléseket. A közgyűlés tudta nélkül vásárol autót” – emelte ki Vajda László, az ORÖ képviselője.

Az elnöknek Audit lízingel az önkormányzat, a kocsi mellé sofőr is jár, a sofőr pedig nem más, mint Balogh János veje. A sajtó azt is feltárta, hogy az ORÖ vezetője és a hozzá hű képviselők a megyei irodákból is hasznot húznak.

„Balogh János a saját pizzériáját adja ki az Országos Roma Önkormányzatnak, amelynek ő a tulajdonosa, ő vezeti az önkormányzatot, havi 450 ezer forintért, majd a saját betéti társaságával számlázza le azt” – jegyezte meg Lakatos Oszkár képviselő.

A közgyűlésen az első szavazásnál kiderült, hogy Balogh János többsége stabil, 25 képviselő áll mögötte, míg az ellenzéke mindössze 12 tagú. Ők kivonultak ugyan a teremből, de a közgyűlés határozatképes maradt.

„Azt gondolom, hogy ha egy képviselő nettóban keres 200-250 ezer forintot, nem hiszem, hogy bűn lenne, ha ez bűn, akkor azt is el kell mondjam, hogy én ezt elfogadom, de úgy gondolom, a szerény költségvetésünk mellett ez a költségvetés gyakorlatilag elbírja, hogy egy képviselő kapjon 200 ezer forint fizetést. Az, hogy most ő hogyan veszi fel a munkatársát az irodába azon a pénzen, amit gyakorlatilag kap az ORÖ-ből, az a saját szuverén joga, én úgy gondolom” – mondta Balogh János elnök.

A másfél milliárdos adósság Farkas Flórián öröksége. Az ő elnöksége idején olyan szabálytalanul költötték el a cigányság felzárkóztatására megítélt uniós támogatást, hogy a kormány szinte a teljes összeget visszakövetelte. Az ügyben költségvetési csalás gyanújával folyik nyomozás. Farkas Flórián ma már a miniszterelnök romaügyi tanácsadója.

 

Bejelentkezés a helyszínről 15 órakor:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!