2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

„Óriási lökést adhat ez az Eb-szereplés”

2016. június 20., hétfő 20:33, frissítve: hétfő 20:34

Elsősorban a magyar válogatott fiatalabb játékosai számíthatnak arra, hogy értékük megnő a sikeres Eb-szereplés miatt – mondta Szabados Gábor sportközgazdász Magyarország élőben című műsorunkban.

A szakember szerint a magyar labdarúgás felemelkedéséhez szükséges, hogy magyar játékosok elit bajnokságokban játsszanak, de Magyarország akkor profitálhat mindebből, ha sikerül megfelelő színvonalú utánpótlást nevelni a futballakadémiákban. A gazdaságban már most látszanak a magyar csapat szereplésének kedvező hatásai.

„Már most látni azt, hogy minden gazdasági szereplő, szinte minden vállalkozás valahogy a futballon keresztül próbálja meg eladni termékeit. Kimegyünk az utcára, megnézzük az óriásplakátokat, mindenhol futball-labdát látunk, még ott is, ahol semmi köze egyébként a terméknek a futballhoz. És ez jelzi igazán, hogy a futballnak milyen óriási ereje van, hogy mindenkit meg tud fogni, minden termék népszerűsítésére alkalmas, és valóban ez akár a magyar gazdaság javára is válhat, és ami nagyon a fontos, hogy a futball egy iparág, Magyarországon is az, csak még egy fejletlen iparág, és ez egy óriási lökést adhat ez az Eb-szereplés ennek az iparágnak, hogy tényleg minél előbb elkezdődjön az a folyamat, ahol magyar futball a saját lábára tud állni, és piaci alapon komoly bevételeket tud szerezni, és saját magát fenn tudja tartani” – fejtette ki Szabados Gábor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!