2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Óriási bukás az Origo cikke

2017. március 30., csütörtök 16:16, frissítve: péntek 13:57

A Hír TV válasza az origo.hu-nak Kálmán Olga nézettsége kapcsán.

Az Origo internetes portál szerdai cikkében új szakmai szintre emelte a konkrét számadatokkal foglalkozó hírek közlését, melyhez a saccolás módszerét hívta segítségül. A Hír TV nézettségét firtató írás minden szakmai alapot nélkülöz. Ugyanis a cikkben a névtelen szerző a tényleges nézettségi adatok hiányában egyetlen adásnap – a valóságtól jelentősen eltérő – csoportos nézettsége alapján vont le messzemenő következtetéseket az Egyenesen Kálmán Olgával című műsor nézőszámáról. A cikkben megjelentekkel ellentétben az igazság az, hogy Kálmán Olga műsorának köszönhetően duplájára nőtt a Hír TV nézettsége a 19:30 és 21-óra közötti sávban.

Egyébként az Egyenesen Kálmán Olgával műsornak az eddigi legmagasabb nézőszáma 171 208 volt, amely szám ismeretében már jobban értelmezhető a Hír TV Egyenesen és az ATV Egyenes Beszéd című műsorának nézettségi aránya. Az Origo által sugalmazott „bukás” már csak azért sem igaz, mert az Egyenesen című műsor múlta már felül nézettségben az M1 fél nyolcas híradóját is.

Fontos kiemelni azt is, hogy az Egyenesen adásai a Hír TV 21 órakor kezdődő műsoraink a nézettségét is jelentősen megemelték. Például pont a tegnapi napon a Szabadfogás című műsorunk nézőszáma 142 964 volt.

A hamis és félrevezető információ közlése miatt a Hír TV megteszi a szükséges jogi lépéseket az Origóval szemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!