2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Orbán szerint a 2010 előtti rendszer csőd volt

2016. február 5., péntek 08:35, frissítve: péntek 11:43

A miniszterelnök szerint sem kell 180 fokos fordulat az oktatásban. Orbán Viktor a közrádióban arról beszélt: nem lehet visszatérni a 2010 előtti rendszerhez, mert az szerinte csőd volt.

Azt ugyanakkor elismerte, hogy évek óta romlik a diákok teljesítménye. A kormányfő hangsúlyozta: nincs ágazat, amely ekkora forrásbővülést kapott az elmúlt időszakban, mint az oktatás. A vitás ügyeket pedig a Nemzeti Pedagógus Karban kellene megvitatni a miniszterelnök szerint, de a köznevelési kerekasztal is alkalmasnak tartja az egyeztetésre.

„Hogy a pedagógusok munkája lett-e rosszabb, ezt én nem merném állítani. Hogy a gyerekeink butábban születnek, mint korábban, ezt sem merném állítani. Hogy a szülők kevésbé látják el a gyermekek felkészítésével kapcsolatos kötelességeiket, ezt sem merném állítani. De itt is majdnem mindegy, hogy hova is tennénk a hangsúlyt, a lényeg az az, hogy romló teljesítményt nyújtó oktatási rendszerünk van. Meg kellett változtatni. Ezért oda nem szabad visszamenni, ahonnan elindultunk, mert ott gazdasági és pénzügyi csőd van, és egyúttal tudásbeli, szakmai, fölkészítési csőd is van. Tehát mindenképpen változtatni kellett. Szerintem jó irányba indultunk el” – fogalmazott a kormányfő.

Mint ismert, Lázár János kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt üzente a tiltakozó tanároknak, pedagógusszervezeteknek, hogy a 2010 előtti oktatási rendszer visszaállításában ne is reménykedjenek: a restaurációs kísérlet, amelyre néhány szakszervezeti vezető nosztalgiával gondol, a régi rendszerre, ez elképzelhetetlen” – fogalmazott. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!