2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbánt méltatta a nemzeti ünnep előestéjén az igazságügyi miniszter

Hír TV

2017. október 22., vasárnap 19:01, frissítve: vasárnap 20:00

„1956 nélkül nincs szabad, független és demokratikus Magyarország, alaptörvény sem lenne…” – 1956 egyik hozadéka, hogy új alaptörvénye lehet az országnak, hangoztatta megemlékező beszédében az igazságügy-miniszter. Trócsányi László a Budapesti Műegyetem előtt a miniszterelnök méltatására is talált alkalmat a forradalom 61. évfordulóján.

„A rendszerváltás akkor kezdődött, amikor ki mertük mondani, hogy ami 1956-ban történt, az forradalom és szabadságharc volt, és akkor érte el drámai fordulópontját, amikor Orbán Viktor mai miniszterelnök Nagy Imre újratemetésén, több százezer ember előtt kijelentette, kikövetelte a szovjet csapatok kivonását” – tette hozzá Trócsányi László

Az aulában a honvédelmi miniszter már a migrációs válságra is kitért. Azt mondta: 1956-ban a Nyugat magára hagyta Magyarországot, most pedig a brüsszeli döntéshozók arra készülnek, hogy felszámolják a nemzetállamokat.

„Brüsszelben nem akarják, úgy tűnik, a platóni jót és helyeset. Persze tudják ők is, hogy Európa keresztényi értékrendjének köszönheti a létezését, a kialakulását, megmaradását és létezését. Persze tudják, és ezért komoly bűnt követnek el, mert felszámolják szisztematikusan az európai keresztényi civilizáció vallási talapzatát” – emelte ki beszédében Simicskó István.

A bevándorlás adta a nemzetgazdasági miniszter óbudai megemlékező beszédének lényegét is. Varga Mihály a Kiscelli Múzeumnál azt hangsúlyozta, a történelem ismétli önmagát, újra külső hatalmak, külső szereplők akarják megmondani, hogy Magyarország hogyan és kikkel élje az életét.

„Az európai nemzeteket, az európai létformát, biztonságot, kultúrát és hitet olyan veszély fenyegeti, amely a távolabbi jövőbe mutat és amelyet még nehéz felmérni is. Az elmúlt 2 és fél évben 2 millió olyan bevándorló érkezett Európába, akik váratlanul egy ösztöntől vezérelve indultak el Európa irányába. Ellátásukra, befogadásukra sem Európa, sem Magyarország nincs felkészülve” – jelentette ki Varga Mihály

 
Fáklyás emlékmenet Budapesten
Fotó: Mohai Balázs / MTI
 

Az egyetemi megemlékezés zárásaként a Rákóczi Szövetség hagyományos fáklyás menete indult el a Műszaki Egyetem épületétől az ’56-os forradalom másik emblematikus helyszínére, a Bem József térre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!