2024. 10. 08. Kedd Koppány napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Orbánnal és Rogánnal folytatott beszélgetések is az adathordozókon

,

2016. június 21., kedd 21:03, frissítve: szerda 08:55

Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések hangfelvételei is szerepelnek azokon az adathordozókon, amelyeket a Spéder Zoltánnál tartott házkutatásokon foglalt le a rendőrség. A Miniszterelnökség kommunikációs államtitkára szerint a kormánynak nincs mitől tartania, a Demokratikus Koalíció azonban összehívná a nemzetbiztonsági bizottságot az ügyben. Közben Simicska Lajos üzletember egy vezetői értekezleten arról beszélt: a Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó Index internetes portál nem kerülhet az Orbán–Habony-páros irányítása alá.

Demján Sándor nyílt levelével robbant ki a Spéder Zoltán körüli botrány, amit rendőrségi nyomozás követett. Házkutatásokat tartottak az üzletember érdekeltségeinél, az FHB banknál, illetve budapesti otthonában is. A Magyar Nemzet Online kiadása úgy tudja, a villában olyan adathordozókat is lefoglaltak, amelyeken Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések hangfelvételei szerepelnek. A kommunikációs államtitkár szerint a kabinetnek nincs mitől tartania.

„Félni természetesen semmitől nem félünk. E tekintetben nyilvánvalóan nem tudjuk, hogy a nyomozás, az hogy áll, vagy a nyomozásban egyébként milyen anyagok kerültek elő. Egy nyomozás közepén vagyunk, egy nyomozati eljárásban. Az, hogy ennek mi lesz az eredménye, és hogyan halad tovább, erről nyilván a rendőrség majd tájékoztatni fogja a közvéleményt, amikor a nyomozás érdekei ezt úgy kívánják” – fejtette ki Tuzson Bence.

A demokratikus koalíció azonban összehívná a nemzetbiztonsági bizottságot és meghallgatná az érintetteket is. „Orbán Viktornak, Rogánnak és Spédernek ott meg kell jelenni, és be kell számolni arról, mi folyik a magyar kormány és a fideszes oligarchák berkein belül, mert ez most már az országról szól, az ország biztonságáról, arról, hogy a miniszterelnökkel folytatott beszélgetések vagy magánbeszélgetések, nem tudjuk, milyen beszélgetések ezek, lehet éppen telefon- vagy személyes beszélgetés, azokat valaki fölveszi” – mondta Vadai Ágnes.

Nemcsak a rendőrség nyomoz Spéder Zoltán érdekeltségeinél, az adóhatóság is vizsgálatot indított az üzletember tulajdonában lévő kiadónál. Spéder-érdekeltségnek számít a többi közt az Index és a Portfólió internetes portál, illetve az InfoRádió is. Az ellenzék szerint a kormány célja végső soron a médiaportfólió megszerzése lehet.

„Nagy harcos, harcolni fog, aztán majd meglátjuk. Ilyen az élet” – így jellemezte barátját egy hete Lázár János, és Spéder Zoltán lehetséges lépéseiről írt a 168 Óra is. A hetilap arról számolt be, hogy Simicska Lajosnak opciós szerződése van az Index megvásárlására, és elképzelhető, hogy Spéder Zoltán nem kormányközeli köröknek, hanem inkább neki adná el az internetes portált. Közben az is kiderült: Simicska Lajos – aki a Hír Televízió egyik tulajdonosa is – egy hétfői zártkörű vezetői értekezleten kijelentette: nem engedhető meg, hogy az ország egyik vezető internetes médiája az Orbán–Habony-páros irányítása alá kerüljön. Az mno.hu azt írja: azt egyelőre nem tudni, hogy a nagyvállalkozó ennek érdekében pontosan milyen lépéseket tervez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!