2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

„Orbánnak sikerült futballpályát csinálnia az országból”

2017. április 12., szerda 06:00, frissítve: szerda 07:56

Bojár Gábor üzletember úgy véli, a hatalomnak azért kell bezárnia a CEU-t, mert ott sokszínűség, a különböző véleményekkel szembeni tolerancia és egymás iránti tisztelet uralkodik. A vállalkozó reméli, hogy még több konzervatív, keresztény, nemzeti elkötelezettségű gondolkodó ismeri fel, hogy a Fidesz számára ezek nem értékek.

A különböző vélemények tolerálása, illetve egymás mellett megtűrése nem tartozik a Fidesz erényei közé – jelentette ki Bojár Gábor üzletember, a Graphisoft vezetője az Egyenesen Kálmán Olgával stúdiójában.

Bár jóslással nem foglalkozik, néhány prognózis már bejött, fogalmazott, és most attól tart, hogy egy korábbi, sokszor hangoztatott jóslata fog megvalósulni, miszerint a jelenlegi kormány kivezeti az országot az Európai Unióból. „Ezt nekem korábban senki nem hitte el, mostanában egyre többen” – mondta.

Bojár Gábor szerint teljesen mindegy volt, hogy Áder János aláírja-e a törvénymódosítást, mindenképp keresztülviszik. „Itt nem arról van szó, mint mondjuk az internetadónál vagy akár az olimpiánál. Az elviselhető. De ez nem viselhető el a Fidesz számára, Orbán Viktor számára” – hangsúlyozta.

Szerinte a CEU olyan értéket képvisel, amely szemben áll a miniszterelnök értékével. Hozzátette: Orbán Viktornak szüksége van ellenségre. „Mindig kell keresnie valakit, aki az ördög, mert ezzel tudja a saját táborát egyben tartani. És ezt most Soros Györgyben találta meg.”

Az üzletember szerint minél inkább próbálják megvédeni a Közép-európai Egyetemet, a kormányfőnek annál jobb, mivel, mint fogalmazott, annál jobban meg tudja mutatni a híveinek, hogy a Soros-féle birodalom támadja őket. Bojár ennek ellenére úgy véli, mindent meg kell tenni, hogy kifejezzék, ezzel nem értenek egyet, „mert különben a világ a kormánnyal azonosítaná a magyarokat”.

Úgy véli, az ilyen széles tömegeket, mint amelyek az utóbbi napokban megmozdultak, nem elsősorban a CEU sorsa izgatja, hanem az a módszer, amellyel az egyetemet elintézik, „ami nem elfogadható”. Bojár Gábor annak örül, hogy a magyar közvélemény jelentős része ezt érzi.

Amit a legnagyobb bajnak tart, hogy Orbán Viktornak szerinte „sikerült futballpályát csinálnia az egész országból. Mert az, hogy egy Újpest- és egy Fradi-szurkoló sohasem érti meg egymást, a focinak a sajátja. De hogy különböző értékrendet valló emberek ne értség meg egymást, az azért nem természetes” – fogalmazott. Ezzel a bal- és jobboldal egyformán így van, tette hozzá.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!