2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Orbánnak és minden bizonnyal Gyurcsánynak is üzent Botka

2016. október 20., csütörtök 18:01, frissítve: szombat 15:41

A szegedi polgármester egy konferencián azt mondta, hogy a Fidesszel a baloldal nem egyezhet ki. De az Orbán-rendszer megbuktatásához nem mindegyik baloldali politikusra van szükség – tette hozzá. Botka László szerint a kormány lépésről lépésre bontotta le a nyugati típusú társadalmi berendezkedést, és épít helyette keleti autokráciát.

Európai Magyarország – ez volt a címe a Pénzügykutató Zrt. és a szegedi önkormányzat közös konferenciájának, amelyen ellenzéki politikusok, ellenzéki vezetésű települések polgármesterei, közgazdászok és politológusok vettek részt a Tisza-parti városban.

A Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Surányi György arról beszélt, hogy szerinte az Orbán-kormány rosszul sáfárkodik az uniós támogatásokkal. „A két és fél százalékos potenciális növekedési ütem meglehetősen gyatra teljesítménynek minősül. Ilyen hátszél mellett a magyar gazdaság potenciális növekedésének egy kredibilis, hiteles gazdaságpolitika mentén évente minimum négy, négy és fél százalékot kellene felmutatnia. A különbség mutatja a gazdaságpolitika minőségét, a különbség, a hiány mutatja azt, hogy a magyar gazdaság valójában hogyan teljesít” – fogalmazott a közgazdász.

A házigazda Szeged szocialista polgármestere arról beszélt, hogy szerinte a miniszterelnök ma már mindenkivel hadban áll, a saját népével is. „Ehhez pedig rendelkezésére áll a Matolcsy-pénznyomda, a Habony és Vajna felügyelte militáns propagandagépezet és sokezernyi csinovnyik, aki gondolkodás nélkül végrehajtja a parancsot. Orbánnak egy számít, a folyamatos háború” – jelentette ki a szegedi polgármester.

Botka László szerint a baloldal nem bízhat abban, hogy Orbán Viktor önként távozik a politikából. „Hinnünk kell abban, hogy a jelenlegi szavazótáborunkhoz megnyerhetünk még egymillió öntudatos állampolgárt, akinek jelent valamit az európai Magyarország. Hinnünk kell abban, hogy a 106 egyéni képviselői körzet többsége megnyerhető, de a hadviselés áldozatokkal jár. Komoly áldozatokkal. Minden demokrata szavazóra szükség van, de nem minden politikusra.  Azok, akik tehertételt jelentenek a közösségnek, hátrébb kell álljanak, hogy tényleg esély nyíljon a győzelemre” – tette hozzá az MSZP-s politikus. A polgármester neveket nem mondott, így csak feltételezni lehet, hogy szavainak egyik címzettje Gyurcsány Ferenc volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!