2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Orbán Viktor: Vannak, akik küzdenek a hazáért, és vannak, akik elárulják a hazát + videó

A miniszterelnök a Tényeknek adott interjút.

  • Orbán Viktor: Vannak, akik küzdenek a hazáért, és vannak, akik elárulják a hazát + videó

– Három baj gyötör minket egyszerre: az orosz–ukrán háború, a növekvő terrorfenyegetettség az izrali–palesztin háború miatt és a migráció – fogalmazott Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorának adott interjúban. A miniszterelnök elmondta: ez nem a mi háborúnk. Mint közölte, van egy propaganda, miszerint ez az egész világ háborúja, ám ez nincs így.

Jelezte, hogy százezres nagyságrendű lehet a halottak és a jóvátehetetlen sérülést szenvedők száma. Kiemelte: tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, azonban ezt Európában senki nem képviseli.

Egyedül Magyarország képviseli Európában azt a kezdetektől, hogy Ukrajnában tűzszünetre van szükség.

Korábban még sohasem fordult elő, hogy egy háborúban álló országot akarnának felvenni az unióba – mondta el a miniszterelnök az EU-csúccsal kapcsolatban.

A miniszterelnök álláspontja szerint az mégsem tisztázódott, hogy Ukrajna azon területei is az Európai Unió részei lehetnének-e, amelyet Oroszország jelenleg a fennhatósága alatt tart. 

Abban az esetben, ha Ukrajna tagságot nyerne, átmenne az összes olyan támogatás nekik, amelyek eddig a közép-európai országokat, köztük Magyarországot is megillették

– közölte a kormányfő.

A miniszterelnök elmondta: nem akarnak hozzájárulni ahhoz, hogy odaadják a magyarok pénzét Ukrajnának. – Kénköves villámokra kell számítani. Nehéz lesz – fogalmazott a jövő februárban esedékes EU-csúcs kapcsán.

Szót ejtett róla, hogy jó lenne, ha lehetne számítani ebben a baloldalra. – Van néhány olyan ügy, ami nemzeti ügy, és ilyenekben nem harcolni kellene egymással. 

A baloldal nyíltan arról beszél, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat

– szögezte le Orbán Viktor.

A szuverenitásvédelmi törvény kapcsán elmondta: amikor egy politikai szereplőnek ad valaki pénzt, akkor azért cserébe vár valamit. – Ez árulás, mivel pontosan tudta a baloldal, hogy külföldről érkező elvárásokat kellene teljesíteniük – hangsúlyozta Orbán Viktor. Jelezte, hogy ezért kellett egy új törvényt alkotniuk. 

– Végigfut a magyar történelmen az, hogy vannak, akik küzdenek a hazáért, míg mások elárulják a hazát

– tette hozzá.

Az uniós csúcs egyik legnehezebb részeként említette a miniszterelnök, hogy Magyarország hogyan maradjon ki egy olyan döntésből, amit a többi tagállam rá akar kényszeríteni. Bravúrként értékeli Orbán Viktor, hogy sikerült tíz százalék alá vinni az inflációt, így – mint mondta – a cél teljesült.

– Akármilyen nehézség is van, ha az ember nem adja fel, akkor a dolgok jóra fordulnak

– zárta az interjút a miniszterelnök.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!