2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Bayer show 14:00

Belföld

Orbán Viktor: Meg kell becsülni a rendőröket, mert ez egy veszélyes szakma

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

  • Orbán Viktor: Meg kell becsülni a rendőröket, mert ez egy veszélyes szakma

08:01

Vége az interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú. 

 08:01

Orbán Viktor: Az inflációt egy számjegyűre le kell szorítani az év végére

Orbán Viktor szerint a gazdasági élet szereplői döntik el a béremelés mértékét. Biztosan mondom, hogy 2022-ben és 2023-ban együttesen reálértékben nőni fognak a bérek Magyarországon. Aktív válságkezelők vagyunk, és ambíciózusak, és 2023-ra is azt a célt tűztük ki, hogy a válságkezelés mellett a nagy nemzeti célokat sem adjuk fel. A családtámogatási rendszert és a munkahelyvédelmi eszközöket is bővítjük.Az inflációt egy számjegyűre le kell szorítani az év végére. Nem kerülhetünk azon országok közé, akik recesszióba kerülnek, 2023-ban is növekedni kell.

2022-ben a költségvetési hiány és az álamadósság is csökkent 2021-hez képest - zárta a kormányfő.

 07:57

Beruházási csúcs 2022-ben

Azt gondolni, hogy Brüsszel nélkül nem kell fel a nap, az egy komoly frusztrációt okoz ott - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a 2010 óta lévő gazdasági stratégia arra épül, hogy aki dolgozni akar, az dolgozhasson. Egymillióval többen dolgoznak most, mint 2010-ben, és ez bizonyítja, hogy teljesültek a kormány tervei. Soha nem érkezett még annyi beruházás Magyarországra 2022-ben, mint korábban - tette hozzá.Folyamatosan együttműködünk a gazdasági szereplőkkel, így gyorsan tudunk reagálni, a legfontosabb a munkahelyek megvédése.

 07:53

Orbán Viktor: Brüsszel célja a magyar kormány megbuktatása volt

Orbán Viktor az Erasms-ügyről azt mondta, a magyar diákok semmilyen kárt nem fognak elszenvedni. Magyar érdek, hogy a fiatalok külföldön szerezzenek tapasztalatot - tette hozzá. Micsoda emberek ezek, akik más gyerekén állnak bosszút? - tette fel a kérdést a kormányfő. Általános gyakorlat, hogy Nyugaton politikusok ülnek az egyetemi kuratóriumokban - mondta. Brüsszel célja a kormányváltás volt Magyarországon, és szeretnék, ha beengednénk a migránsokat - fejtette ki a kormányfő. A magyar kormányt erre nem sikerült rászorítani, míg azt sem érte el Brüsszel, hogy ne a szülők végezzék el a szexuális felvilágosult - tette hozzá. Minél több jogkört el akarnak vinni Brüsszelbe, és ehhez szintén nem járul hozzá a magyar kormány.Éppen a fentebb bemutatott miatt akartak kormányváltást Brüsszelben, és finanszírozták a dollárbaloldalt. Most megpróbál minket Brüsszel rászorítani arra, amit ők akarnak.

A legutóbbi félévben pénzügyileg sarokba akarták szorítani Magyarországot, de a valóságban soha nem voltak akkora tartalékai az országnak - tette hozzá.

07:47

Nyertesek és vesztesek

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a rezsivédelmi alapba azok pénze került, akik extraprofitot értek el az elmúlt időszakban. Nyugaton ezeket az összegeket ne tudják begyűjteni, így az európai emberek a kárvallottjai lesznek a háborúnak - tette hozzá. Gazdaságilag a legnagyobb vesztese Európa, míg a nyertese az Egyesült Államok.

07:45

Folytatódik ezt a szerencsétlenkedés

A szankciós heyzetről azt mondta a kormányfő, hogy valakinek azt kellene mondania, hogy ezt elszúrtuk. Ha megszűnének a szankciók, akkor az infláció megfelelződne - tette hozzá. Ehhez politikai döntést kellene hoznia valakinek - mondta Orbán Viktor.Brüsszelben a nagy államok véleményét nem tudom megfordítani, így csak fékezni tudom a kártételt.

A következő időszakban ez a szerencsétlenkedés folytatódik majd a szankciók ügyében. A németek kapcsán nagy kultúrsokk ért minket, mert azt gondoltuk hogy az ő válságkezelő képességük lényegesen jobb, mint másoké - mondta a kormányfő.

 07:42

Orbán Viktor: 2022-ben Magyarország az összes veszélyre aktívan reagált

A veszélyhez lehet úgy viszonyulni, hogy védekezünk ezek ellen. Ez egy értelmes magatartás, de egyben önveszélyes, mert megbénít - mondta Orbán Viktor. Sokan megdermednek a válságban, de ehelyett aktívan kell reagálni - tette hozzá.2022-ben Magyarország az összes veszélyre aktívan reagált, mert nem hagyjuk magunkat.Védelmi állásokat építünk ki - tette hozzá. Magyarorország 2022-ben 17 milliárd eurót fizetett az energiáért, míg 2021-ben csak 7 milliárd eurót. Minderre úgy reagáltunk, hogy rezsivédelmi alap jött létre - mondta. A kormánytól azt várom, hogy 2023-ban is így reagáljon a bajokra - tette hozzá.Magyarország nem áthárította az emberekre a teljes rezsiköltséget, így havi szinten 181 ezer forintot kapnak a családok.Ha ezt nem tettük volna, akkor a szegényebb családok mind tönkremnetek volna - mondta Orbán.

07:38

Beléptünk a veszélyek korába

Orbán Viktor szerint 2022 volt az az év, hogy valami megváltozott a világban, és beléptünk a veszélyek korába. A pandémia után háború jött, rossz szankciók, majd pedig energiaáremelkedés, miközben folyik a migrációsis - tette hozzá. 2022 volt az az év, amikor mi európaiak beléptünk a veszélyek korába - mondta. 

07:36

Orbán Viktor: Meg kell becsülni a rendőröket, mert ez egy veszélyes szakma

Orbán Viktor kormányfő a hajnali rendőrgyilkosságról azt mondta, hogy együtt érez a meggyilkolt rendőr családtagjaival, gondoskodni fogunk róluk. Meg kell becsülni a rendőröket, mert ez egy veszélyes szakma - tette hozzá. Jó hír, ha az elkövetetőt elfogták. A mi biztonságunk érdekében az ilyen veszélyes emereket gyorsan ki tudják iktatni - tette hozzá.Gondoljunk arra, hogy ez megráz minket, mert nem mindennapos eset, és Budapesten ez meglehetősen ritka eset. Mindez azt jelenti, hogy a rendőrök jól végzik a munkájukat, hogy nem történik mindennap ilyen. Az életünk valójában biztonságos és ezt meg kell becsülni.

origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhunyt Varga Szilvia

Elhunyt Varga Szilvia

Varga Szilvia 1998-tól a Miniszterelnöki Hivatalban előbb a Kommunikációs Központban dolgozott állami rendezvények rendezvényszervezési vezetőjeként, majd az Országimázs Központ állami rendezvények rendezvényszervezési vezetője és tanácsadója volt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!