2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Orbán Viktor: Jelentősen könnyítjük a nyugdíjasok munkavállalását

Idén is lesz nyugdíjprémium-kifizetés – ezt Orbán Viktor jelentette be az Idősek Tanácsa újjáalakuló ülésén. A miniszterelnök szerint ennek a mértéke nagyobb lesz a korábbiaknál. Orbán Viktor kiemelte: helyre kell állítani a többgenerációs családi gondolkodási modellt Magyarországon.

  • Orbán Viktor: Jelentősen könnyítjük a nyugdíjasok munkavállalását

Kézfogással és egy közös fotóval köszöntötte az Idősek Tanácsának tagjait Orbán Viktor miniszterelnök. Az új tagok köszöntése után a kormányfő arról beszélt, hogy amíg a baloldali kormányok csak ígérgettek, addig a jobboldalai kormány tartósan növekedési pályára állította a magyar gazdaságot és így van lehetőség arra, hogy a szépkorúaknak nyugdíjprémiumot fizessenek.

„A gazdasági növekedésünk nem a 4 százalékhoz hanem a 4,5 százalékhoz lesz közelebb. Ez jelentős gazdasági teljesítmény, ezért a nyugdíjprémium kifizetésére idén is sor kerül és ez minden emberi számítás szerint nagyobb lesz, mint legutóbb volt. Én ezt úgy értelmezem, hogy a korábbi megállapodásunk hatályban van, mi a nyugdíjak értékét megőrző politikát folytatjuk és nyugdíjemelésre törekszünk. Önök meg támogatják azt a gazdaságpolitikát, ami segít ennek az alapjait előállítani” – fejtette ki a kormányfő.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a gazdasági sikerek szempontjából a legnagyobb tartalék az idősek oldalán van. 2 éves munka után dolgozták ki az idősek számára ezeket a kedvező feltételeket.

„Egy óriási tömeg a 2,5 millió. Ha csak néhány százaléknyi idős ember úgy dönt, hogy visszajön dolgozni mert öreg ember nem vén ember, akkor a magyar gazdaság egy óriási energiainjekciót kap” – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő bejelentette, hogy ezért novembertől a nyugdíjas-szövetkezetek mellett jelentősen könnyítik a szépkorúak munkavállalását.

„146 nyugdíjas szövetkezet van Magyarországon, jelenleg ők összesen 10 600 főt foglalkoztatnak. November 1-től a szövetkezetektől független új szabályok lehetővé teszik, hogyha valaki nyugdíjas és dolgozik, megkapja a nyugdíját, megkapja a bérét a munka után és sem neki, sem munkáltatónak nem kell fizetnie sem tb-t, sem szociális hozzájárulást. A jövedelmét egykulcsos adó terheli ami 15 százalék és kész. Idős ember foglalkoztatni jó üzlet” – tette hozzá.

Orbán Viktor kitért a népességfogyás kérdésére is, a miniszterelnök szerint Magyarország elutasítja azokat a nyugat-európai társadalompolitikai megoldásokat, hogy a lakosság számának csökkenését betelepítéssel kívánják kezelni, ezért a magyar kormány tovább erősíti családpolitikáját.

„Magyarország határain belül képesek lennénk arra, hogy biológiai értelemben önmagát reprodukálja és fenntartsa, ezért erőteljes családpolitikát folytatunk, ami a mi fejünkben nemcsak az jelenti, hogy a vágyott gyermekek meg tudjanak születni és azt fel tudják nevelni. Lesz nemzeti konzultáció is és szeretnék utána a hölgyekkel megállapodásra jutni, hogy hogyan kellene ezzel a kérdéssel foglalkozni. De hiba lenne, ha ez kimerülne a gyermekvállalási kérdésben. Itt kulturális kérdésről van szó, ami a családról való gondolkodás rehabilitását jelenti. A család fiatalokból az ő gyermekeikből és az idősekből áll” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök szólt egy másik fontos családpolitikai intézkedésről is, a korábban bevezetett nők 40 program sikeres, immáron 230 ezer nő élt a kedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségével.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!