2024. 10. 03. Csütörtök Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Orbán Viktor: Ukrajna uniós csatlakozásának beláthatatlan következményei lehetnek + videó

Ukrajna gyors felvétele az Európai Unióba nem szolgálja sem Magyarország, sem pedig az Európai Unió érdekét - jelentette ki a miniszterelnök szerdán az Országgyűlésben. A szerdai parlamenti vitán a kormány álláspontját Orbán Viktor ismertette.

  • Orbán Viktor: Ukrajna uniós csatlakozásának beláthatatlan következményei lehetnek + videó

Orbán Viktor azzal kezdte a parlamenti felszólalását, hogy a következő napokban az Európai Tanácsban ezt a kérdést tárgyalják, ezért úgy helyes, ha az integrációs bizottsági ülés után a plenáris ülésen is megszólal a kormány.

A miniszterelnök kiemelte: Ukrajna tavaly nyújtotta be csatlakozási kérelmét, négy hónap után már tagjelölti státuszt kapott. Az 1973-as első bővítés óta általában a kérelem benyújtása és a tagjelölti státusz között több mint három év telt el – mutatott rá a kormányfő.

Ez egy leplezetlen részrehajlás. A leplezetlen részrehajlás szükségképpen lerombolja az EU-s intézmények tekintélyét. Ilyenkor felértékelődik a nemzeti parlamentek szerepe.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az Európai Bizottság hét feltételt támasztott Ukrajna számára ahhoz, hogy megkaphassa a tagjelölti státuszt.

Ha megnézzük hogy áll ebből a szempontból Ukrajna ügye akkor a részrehajlóan működő bizottság is azt állítja, hogy a 7 feltételből csak 4 teljesült, tehát a tagjelölti státuszt sem kellett volna megadni Ukrajnának, nemhogy meg kellene kezdeni a tárgyalásokat.

A miniszterelnök azt mondta: a csatlakozási tárgyaláshoz valójában egyetlen szükséges bizottsági feltétel sem teljesült. A teljesített pontok esetében is nemzetközi elemzések állítják, hogy valójában visszalépések történtek. A kormányfő hozzátette: három területen Ukrajna egyáltalán nem teljesítette a bizottsági feltételeket a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez: a korrupció és az oligarchák elleni fellépés, illetve a nemzeti kisebbségek ügyében.

Orbán Viktor kiemelte: Ukrajna tagsága azt jelentené, hogy Ukrajnán kívül minden uniós tagállam nettó befizetővé válna.

Vagy mindenkitől el kell venni az agrártámogatások húsz százalékát

- húzta alá Orbán Viktor. A kohéziós forrásokról a miniszterelnök elmondta, 87 milliárd eurót kellene adni, ez háromszor annyi, mint amennyi papíron Magyarországnak jár.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lengyel képviselőkkel gyarapodott a Patrióták Európáért EP-frakció

Lengyel képviselőkkel gyarapodott a Patrióták Európáért EP-frakció

Két lengyel politikus, Anna Bryłka és Tomasz Buczek csatlakozott a Patrióták Európáért nevű európai parlamenti frakcióhoz. "A frakciót így már 13 országból, 14 párt és 86 képviselő alkotja" – írta meg a Facebookon Gál Kinga a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának elnöke.
A balliberális brüsszeli elit ismét Kínát büntetné + videó

A balliberális brüsszeli elit ismét Kínát büntetné + videó

"A brüsszeli bürokratáknak ez a javaslata az egész európai gazdaság szempontjából rendkívül kockázatos és rendkívül veszélyes. Ráadásul a célba vett ország minden hasonló esetben válaszintézkedésekkel él." Többek között így fogalmazott Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új korszak kezdődik Egerben

Új korszak kezdődik Egerben

Megalakult csütörtökön Eger új közgyűlése, az új polgármester és a képviselők mellett a testület által megválasztott három alpolgármester is letette esküjét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!