2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Orbán Viktor: A munkásokat az ország gazdaságpolitikája védi

Ott lesz az ellenzék a munka törvénykönyvének módosításáról szóló holnapi parlamenti szavazáson. Valamilyen akcióra is készülnek, de Szél Bernadett ma még nem árulta el, hogy pontosan mi várható.

  • Orbán Viktor: A munkásokat az ország gazdaságpolitikája védi

Tegnap füttyszó mellett szavaztak a javaslatot is magában foglaló napirendről, és bár a parlamenti őrség is felvonult, az ellenzék végül elhagyta az üléstermet. Szél Bernadett  bejelentette: Az a helyzet, hogy ott leszünk és ebben együttműködünk ellenzéki oldalon

A Házelnök felelősségre vonását kérte a Parlamentben a szocialisták országgyűlési képviselője. Varga Tamás napirend előtti felszólalásában azt mondta, a házelnök vállalhatatlan megnyilvánulásokat tett a Munka Törvénykönyvének vitája során. Az ellenzéki képviselők tegnap csaknem 3 ezer módosító indítványt nyújtottak be a napirendhez, így akarták megakadályozni, hogy szerdán a parlament szavazzon a Munka Törvénykönyvéről. A parlament azonban egyetlen voksolással lezárta az akciót. Az ellenzék ezután elhagyta az üléstermet, és bojkottálta az ülés további részét.

Kemény eszközökkel, minden eszközt bevetettünk, hogy tiltakozzunk itt a felháborító eljárás ellen, ki is zártak engem is, kizárhatnak, megbüntethetnek képviselőtársaimmal is tehetik ezt. Mindezt mi a magyar munkavállalók érdekében tesszük, amit léptünk. Mindenesetre azonban az jól látható, hogy az akkor a teremben tartózkodó házelnök elég vállalhatatlan megnyilvánulásokat tett ennek kapcsán. Az a kérdés, hogy ki fogja a házelnököt megbüntetni ennek kapcsán, ki fogja őt kizárni majd az országgyűlés üléséről? – mondta Varga Tamás szocialista képviselő. 

A szocialistáknak a pénzügyminisztérium államtitkára válaszolt. Bodó Sándor azt mondta: a Munka Törvénykönyvének módosítása a kezdetektől fogva a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szól, tehát csak az dolgozhat többet, aki ebbe beleegyezik.

A kormány foglalkozáspolitikáját vizsgálva tehát arra kérem a képviselőt, hogy tekintse át mindenképpen az elmúlt évek eredményeit, figyelmesen olvassa el a javaslatot, szó sincs benne kizsákmányolásról, nincs benne szó munkavállalói jogok lerontásáról. A lehetőségeket tartalmazza, a lehetőségek szintén az új elemeket, és ennek hangsúlyozom, a felek egyetértésén kell alapulnia– felelte Bodó Sándor pénzügyminisztériumi államtitkár. 

A Fidesz-KDNP történelmi felelősségét firtatta az LMP országgyűlési képviselője a túlórával kapcsolatos vita miatt. Mellár Tamás szerint a kormánypártok az uniós támogatások ellenére már csak úgy tudják működtetni a gazdaságot, hogy megfosztják a dolgozókat a jogaiktól.

Önök olyan törvényeket hoznak, amelyekkel megfosztják a dolgozóikat a alapvető jogaiktól, a sztrájkjogoktól és biztosítják a tőke számára azt, hogy kizsigerelje, hogy kizsákmányolja ezt a munkásosztályt. Önöknek felelni kell, majd a történelem ítélőszéke előtt is felelni kell. Én biztos vagyon abban, hogy nemcsak a mi unokáink, hanem az önök unokái szégyellni fogják az önök tevékenységét, mert ez az ország ennél l többet érdemelt volna– mondta a képviselő. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az ellenzék folyamatosan pusztuló helyként próbálja lefesteni Magyarországot. Dömötör Csaba parlamenti válaszában kiemelte, a kritikákat cáfolják a foglalkoztatási adatok, a bérek emelkedése, és a nyugdíjak értékének növekedése is.

Sok minden ez, csak nem egy pusztuló ország, és legfőképpen nem egy feudális ország, ahogy ön sértegeti a mi hazánkat, sokkal inkább egy olyan hely, ahol meg kell küzdeni minden nap a jobb életért, de amely kis lépésekkel, de azért mégis csak, mégiscsak a jó irányba halad. Sajnáljuk, hogy önök ehhez ilyen hasonló kiabálásokat tudnak hozzátenni, meg azt, hogy megemelik a hangot az országgyűlésben és sorozatosan balhéznak. Ez minden, amit ehhez önök hozzá tudnak tenni, ez most a baloldali pártok csúcsteljesítménye– válaszolta a képviselő felvetésére Dömötör Csaba államtitkár. 

A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja – ezt a miniszterelnök mondta az Országházban az atv.hu-nak. Orbán Viktor a szakszervezeti tiltakozásokkal kapcsolatban közölte: figyel a szakszervezetekre, tiszteli őket, de nincs igazuk ebben az ügyben, mert a túlmunka vállalása önkéntes, az előterjesztés védi a munkásokat, és lehetővé teszi, hogy aki akar, többet dolgozhasson és többet kereshessen. A kormányfő hozzátette: a munkásokat az a gazdaságpolitika védi, amely munkaerő-keresletet teremt és a munkások most már több lehetőség között választhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!