Orbán Viktor a költségvetés újratervezéséről tárgyal + videó

RÁ, 2011. december 10., szombat 12:50, frissítve: szombat 12:50
A jövő évi költségvetés újratervezéséről tárgyal a miniszterelnök a nemzetgazdasági miniszterrel és a miniszterelnökséget vezető államtitkárral. A 2012-es büdzsé átírására egy hete van a kormánynak a végszavazásig.

Már szombaton tárgyal a jövő évi költségvetés újratervezéséről a miniszterelnök a nemzetgazdasági miniszterrel és a miniszterelnökséget vezető Varga Mihállyal. Orbán Viktor az uniós csúcstalálkozó után mondta el a Hír Televízió kérdésére, hogy az eurózóna gazdasági növekedésének lassulása miatt át kell számolni a 2012-es magyar büdzsét. Az októberben benyújtott költségvetési tervezet végszavazását eredetileg december 19-ére tervezték. A változások átvezetésére így egy hete lenne a kormánynak.

Orbán Viktor dolgozószobájában már szombat reggel megkezdődtek az újratervezéssel kapcsolatos egyeztetések, amelyen részt vesz Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Varga Mihály, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Kovács Zoltán, valamint a miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter. Arról azonban, hogy pontosan honnan és milyen tételeket csoportosítanak át a jövő évi költségvetésből, még nem tudni részleteket – jelentette a helyszínről a Hír TV tudósítója.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés