2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csodálattal és hálával 11:00

Belföld

Orbán Viktor: A háborús spekulánsok nyernek, míg az emberek veszítenek a háborún

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezett a Kossuth Rádió reggeli műsorában: a kormányfő fél nyolc után adott interjút.

  • Orbán Viktor: A háborús spekulánsok nyernek, míg az emberek veszítenek a háborún

07:58

Vége a kormányfői interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú.

 07:57

Amerikai érdekeket képvisel Brüsszel

Az ukrán gabonahelyzetről azt mondta a kormányfő, hogy korábban jól átvertek minket, mert nem jutott el az ukrán gabona Afrikába, hanem itt maradt. Kiharcoltuk Brüsszelben, hogy az ukrán gabona nem maradhat itt, és ennek a tilalomnak a hátra ma jár le. Nemzeti hatáskörben mi meg fogjuk hosszabbítani ezt a behozatali tilalmat.Brüsszel egész egyszerűen nem hajlandó az európai emberek oldalára állni ebben az ügyben is amerikai érdekeket képvisel.  

 07:55

Családbarát koalíció

A kormányfő szerint egy családbarát koalíció építése zajlik jelenleg Európában. Ez lesz a magyar EU-elnökség egyik legfőbb feladata is.Fordulat kell Brüsszelben, békét kell elérni, és nem olyan Európa kell, amely elzárkózik, hanem nyitott, feladja a genderpropagandát, és a magyarok és lengyelek elleni kettős mércét is feladja. 

Orbán Viktor szerint egyre több ország és párt kritizálja a brüsszeli bürokráciát és nem áll ki az európai érdekek mellett. 

 07:53

Orbán Viktor: Komoly esélyünk van arra, hogy Brüsszelben el tudunk érni egy családpolitikai fordulatot

Orbán Viktor szólt arról is, hogy 160 ezerrel több gyerek született a családpolitikai lépések miatt, de mostmár mindenkit az érdekel, hogyan lehetne még tovább jutni.Nem szívesen beszélek a sikerekről, hanem a jövőbeli lépésekről.  

A kormányfő szerint nem szabad elfelejteni, hogy az olasz kormányfő is ott volt a demográfiai csúcson, és az ottanai kabinet programja nagyban hasonlít a magyaréra. Nem ritkaság a magyar gondolkodás - tette hozzá.Komoly esélyünk van arra, hogy Brüsszelben el tudunk érni egy családpolitikai fordulatot. 

 07:50

Így lesz családbarát fordulat

Másrészt egyesek szerint az egyén a legfontosabb a világban - mondta a kormányfő. Ha magamat teszem az első helyre, abból nem lesz család - tette hozzá. Orbán Viktor szerint akkor lesz változás, ha a viilágban azok lesznek többen, akik szerint nem az egyén áll a középpontban.A pénzügyi támogatások mellett a közgondolkodásnak is nagy szerepe van. 

A kormány célja, hogy aki gyereket vállaljon, az anyagilag jobban éljen, mint akik nem.

07:48

Ezért nincs a demográfia a középpontban

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mi úgy gondolkodunk, hogy a most született gyerekek 2103-ban is élni fognak, és ez meghatározza a döntésünket. Nem vagyunk sokan Európában, akik így gondolkodnak - tette hozzá.Akiknek nincsenek gyerekei, azokat ez nem érdekli, és gyakran ők vannak többen. 

Éppen ezért nincsen demográfiai kérdés Európában a politika színterén - tette hozzá. 

07:44

Ez vezethet el a háború végéhez

Orbán Viktor elmondta, a béketábor növekedése attól várható, ha az adott országokban az emberek kikényszerítik a békét.Minél több gazdasági bajt okoz a háború, annál hangosabban teszik majd fel a kérdést, hogy miért csináljuk ezt?

A kormányfő szólt arról is, hogy a rezsicsökkentés fenntartása a mostani helyzetben nagyon sokba kerül, annak ellenér is, hogy idén csökkentek az árak. A gazdasági helyzet romlása vezethet majd el a háború végéhez.Ukrajna nem tudná vívni a háborút, ha nem adnának ehhez pénzt és fegyvereket -tette hozzá. nagyjából 180 milliárd eurót kapott Ukrajna, és nem kerültünk közelebb a háború végéhez - mondta a kormányfő. 

07:40

Orbán Viktor: 48 milliárdba kerül a tranzitdíj emelése

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy az inflációban komoly szerepe van a nagykereskedelmi láncoknak, mert többet emeltek, mint amennyi indokolt lett volna. A kormányfő szólt arról is, hogy más országokban a benzinnél és más cikkeknél visszajött az ársapkák intézménye.Bízik benne, hogy az év végére egyszámjegyű lesz az infláció. 

A kormányfő szólt arról is, hogy erőseket gondol akkor, amikor az ukránok megemelték a tranzitdíjat.Az ukránok egyik napról a másikra 3,5 szeresére emelték a tranzitdíjat, és ez 48 milliárd forintba kerül. A magángazdaság szereplői ezt pedig azonnal beépítik a benzin árába. 

07:36

A kezdetektől elleneztük a háborút

Háborúpártiak vannak az unióban, és nem békepárti, hanem a háború oldalán áll - jelentette ki Orbán Viktor. Magyarország az elejétől fogva ellenezte a háborút és a szankciót, és egy lokális konfliktusnak tekintette azt - tette hozzá. Nem tudjuk kivonni a hatásai alól magunkat annak ellenére, hogy elleneztük a háborút.A mostani amerikai elnöknek, ha szándéka lenne, akkor meg tudná állítani a háborút.  

 07:34

A háborús spekulánsok nyernek, míg az emberek veszítenek a háborún

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején arról beszélt, hogy ő is dühös az infláció miatt. Az inflációt nem a végzett, hanem az európai politika és a háború hozta össze - tette hozzá. Ha azonnal véget érne a háború, akkor jelentősen javulna a gazdasági helyzet.A háborús spekulánsok nyernek, míg az emberek veszítenek a háborún. A szankciót súlyosbították a gazdaság helyzetét. 

 07:31

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

HírTV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Drónokat és lovasrendőröket is bevetnek az árvízi védekezésben

Drónokat és lovasrendőröket is bevetnek az árvízi védekezésben

Rendőrségi drónokkal figyelik és követik a víz terjedését, a nehezen megközelíthető helyszíneken pedig lovasrendőröket is bevetnek a védekezési munkálatok során - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az árvíz elleni védekezésről szóló szombati sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!