2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Orbán: Vérzik az ember szíve

2017. február 24., péntek 11:12, frissítve: péntek 11:15

Kikapni lehet, de akárhogy nem, bennünket pedig ronggyá vertek volna, ettől a szégyentől kellett megóvni az országot, és visszavonni az olimpiai pályázatot – jelentette ki a kormányfő a közrádió reggeli műsorában.

Egy olimpiarendezés megnyeréséhez ugyanis nem többség kell, hanem egység, de ez most megbomlott, álomgyilkosság történt, az elkövető pedig Orbán Viktor szerint a Momentum.

„Vérzik az ember szíve, mert sok magyarnak volt ez a régi álma, és most itt történt egy álomgyilkosság. Van egy politikai szervezet, amelyik nem is titkolta el, hogy őt nem az olimpia érdekli igazából, hanem párttá akar alakulni, és be akar lépni a politikai élet színpadára, és ezért nem drágállotta azt sem, hogy álomgyilkossá váljon.”

A jövőbeli prioritások meghatározásának lehetőségét vette el a kormány az emberektől, amikor az olimpiai pályázat visszavonásával meghiúsította a népszavazást. Ez árulás és gyávaság a Momentum Mozgalom elnöke szerint. Fekete-Győr András Magyarország élőben című műsorunkban elmondta: a kormánynak korábban meg kellett volna erről kérdeznie az állampolgárokat, de egy nyári referendum se lett volna késő.


A népszavazás kiírása lett volna a legtisztességesebb lépés az olimpia ügyében - ezt az LMP szóvivője mondta a Hír TV reggeli járat című műsorában. Gál József hozzátette, ha a pályázat benyújtása előtt tartottak volna egy népszavazást, akkor nem tudtak volna elkölteni 20-30 milliárdot az előkészületekre. Megismételte, az LMP kezdeményezte egy olimpiai pénzek elköltését vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását.

„Itt az lett volna a tisztességes dolog, amikor kitalálta Orbán Viktor, hogy ő most olimpiát fog rendezi, hogy megkérdezi a népet, ha meg tudta kérdezni a népet a migrációról, akkor meg tudta volna kérdezni a népet arról, hogy kell-e nekünk olimpia, nyilván ezt nem tette meg, hanem erővel, ahogy szokta, és a Fidesz át akarta nyomni az egész kezdeményezést. és most amikor kiderült, hogy igen is a nép szeretne névszavazást tartani, akkor a kormány azt mondta, hogy bocsánat a népszavazás az csak az én kampány eszközöm, a népnek a népszavazáshoz semmi köze, és akkor most mi szépen visszavonjuk a pályázatot, hátralépünk egyet, nyilván megfutamodva a népakarat elől. Ezt az LMP nem tartja jó dolognak, hiszen egy népszavazás az mindenféleképpen tisztázta volna ezt az ügyet” – így Gál József szóvivő.

Jövő szerdán, rendkívüli ülésen vonja vissza a Fővárosi Közgyűlés a budapesti olimpiáról szóló pályázatot. Ezt Tarlós István erősítette meg a Magyar Nemzetnek. A lap szerint az továbbra is kérdéses, hogy a budapesti fejlesztéseknek mi lesz a sorsa. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!