2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Orbán új jobbkeze egy harmadik kancelláriát irányíthat

Hír TV

2018. május 2., szerda 07:09, frissítve: szerda 09:25

Orbán Viktor új emberen keresztül felügyeli majd a kormánydöntések előkészítését és végrehajtását – írja a 24.hu. A miniszterelnök új jobbkeze Bíró Marcell lehet, aki tulajdonképpen egy harmadik kancelláriát irányíthat.

Az eddig is tudható volt, hogy a negyedik Orbán-kormányban Lázár János helyett Gulyás Gergely vezeti majd a Miniszterelnökséget szűkebb hatáskörrel. Rogán Antal is marad kabinetminiszter, de a miniszterelnök közvetlen irányításával működik majd egy új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda, ezt vezetheti Bíró Marcell.

A 24.hu információi szerint a kormányfő sem Rogán Antalt, sem Gulyás Gergelyt nem akarta olyan széles körű feladatkörrel felruházni, mint az előző ciklusban túlzottan megerősödő Lázár Jánost.

Fontos háttérember

Az eddig közigazgatási államtitkárként tevékenykedő Bíró Marcell kinevezése előtt Pintér Sándor kabinetfőnöke volt a Belügyminisztériumban, 2011 és 2014 között pedig közigazgatási államtitkár volt, előbb a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, majd pár hónapig a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. 2008 és 2010 között az Országgyűlés Hivatalában tevékenykedett jogi munkatársként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!