2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Orbán továbbra is elégedett a kormányzással

,

2016. február 15., hétfő 15:28, frissítve: hétfő 20:44

Folytatja a kerítésépítést a kabinet a déli határon – jelentette be a kormányfő napirend előtti felszólalásában a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján. Orbán Viktor továbbra is elégedett a kormányzás eddigi teljesítményével. A miniszterelnök azt hangoztatta, ami a propagandaplakátokon is olvasható, hogy a magyar reformok működnek.

Orbán Viktor ezúttal nem ment fel a parlamenti pulpitusra, a miniszteri karéjból mondta el szokásos napirend előtti felszólalását a tavaszi ülésszak nyitónapján. A miniszterelnök 2015-öt gazdaságilag sikeres évnek nevezte, a növekedés meghaladta az uniós átlagot, a munkanélküliség, az államadósság és a költségvetési hiány pedig tovább csökkent. „Magyarországot megújítottuk, a magyar reformok működnek, és a 2016-os évre már új célt fogalmazhatunk meg, ez pedig a polgári berendezkedés felépítése” – fogalmazott.

Adócsökkentés, otthonteremtés és a családok megerősítése – sorolta a polgári Magyarország alapjait. Orbán Viktor a családtámogatások körébe sorolta az állami alkalmazottak bérének emelését. A tanárokról, akik közül a hétvégén ezrek tüntettek a parlament előtt, külön is szólt. „Ők voltak a béremelés első kedvezményezettjei, aminek nemcsak gazdasági okai is voltak, hanem erkölcsi okai is, hiszen mi mindannyian, a magyar ember általában is bízik a tanárokban, ezért is merjük rájuk bízni azt, ami a mi életünkben a legfontosabb, vagyis a gyermekeinket” – jegyezte meg.

2016 legnagyobb kihívása biztonsági természetű lesz, tért át beszéde végén a migrációra a kormányfő. Orbán Viktor az Európai Unió és az ENSZ adatai alapján arra számít, hogy idén többen indulhatnak el Európa felé a Közel-Keletről és Afrikából, mint tavaly. „2016-ban Brüsszelben diplomáciai, jogi és politikai védekezésre lesz szükség, a déli határainknál pedig katonai és rendőri védekezés kell. Ezért el is rendeltem a műszaki határzár megerősítését és újabb határzár megépítéséhez szükséges kapacitások előállítását” – jelentette ki. A miniszterelnök napirend előtti felszólalásában megerősítette, hogy a magyar kormány továbbra is elutasítja a menekültek kötelező befogadásáról szóló brüsszeli kvótarendszert.

Pártállamot emlegettek Orbán felszólalása után

Pártállamot, összeszerelő országot és kormányzati megszorításokat emlegettek az ellenzéki pártok frakcióvezetői a miniszterelnök felszólalása után. Nem a politikusoknak, hanem a tanároknak üzente meg viszonválaszában Orbán Viktor, hogy béremelésre nincs több pénz. Bővebben >>>

Tekintse meg a kormányfő teljes beszédét és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek reakcióit:

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!