2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán továbbra is brüsszeli támadásoktól fél

2017. február 20., hétfő 16:37, frissítve: hétfő 19:21

Gazdasági sikerekről, béremelésekről, migrációról és Soros Györgyről szólt a miniszterelnök évadnyitó beszéde. Orbán Viktor hivatalosan bejelentette a parlamentnek, hogy a kormány újabb nemzeti konzultációt indít. A budapesti olimpia nem szerepel az öt téma között.

A parlament tavaszi ülésszakát hagyományosan a miniszterelnök napirend előtti felszólalása nyitja. A magyar modell működőképes, a pénzügyi mutatók egyre jobbak, a gazdaság nő, a munkanélküliség pedig folyamatosan csökken – hangoztatta a miniszterelnök.

„Nincs messze, azt is mondhatom, karnyújtásnyira van a teljes foglalkoztatottság” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, minden javuló gazdasági mutató mögött milliók kemény munkája áll, és 2017-ben jobban megéri dolgozni Magyarországon, mint a korábbi esztendőkben.

„15%-kal nőtt januárban a minimálbér, 25%-kal pedig a szakmunkás minimálbér. Jövőre további 8 és 12%-kal nőnek a legalacsonyabb keresetűek bérei” – ismertette a miniszterelnök.

A kormányfő beszédéből nem maradt ki az illegális bevándorlás ezúttal sem. Orbán Viktor szerint az Európai Unióban egyre többen ismerik fel a magyarok igazát.

„Tájékoztatom önöket, hogy a legutóbbi miniszterelnöki csúcson egyre többen támogatják az unión kívüli menekülttáborok létrehozását, ami magyar javaslat volt, és a brüsszeliek korábban hallani sem akartak róla” – hívta fel a figyelmet Orbán.

A felszólalás utolsó részében Orbán Viktor bejelentette hivatalosan a parlamentnek, hogy a kormány újabb nemzeti konzultációt kezdeményez. Az öt téma a miniszterelnök évértékelő beszédéből már ismert: rezsicsökkentés, adócsökkentés, munkahelyteremtési támogatások, migráció és a Soros György által pénzelt szervezetek.

„Az új nemzeti politika megvédi Magyarországot, megvédi nemzeti érdekeinket és az eredményeket, amit közös erővel kiküzdöttünk, illetve amelyeket közös erővel kiküzdöttünk az elmúlt évek során. A sikeres védekezéshez legelőször is egyetértésre van szükség. Minél szélesebb és teljesebb egyetértésre, annál jobb. Ezért szokásunkhoz híven, első lépésként ezekben a kérdésekben nemzeti konzultációt indítunk, és bízunk abban, hogy ismét sikerül kialakítanunk a cselekvéshez, sőt a nemzetközi cselekvéshez szükséges egyetértési pontokat” – jelentette ki a vezető.

A nemzeti konzultációhoz a miniszterelnök ezúttal is kérte az ellenzéki pártok támogatását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!