2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán szobája előtt látták Farkast, aggódott

2016. augusztus 17., szerda 18:07, frissítve: csütörtök 14:21

Újabb 10 milliókat kapott egy Farkas Flóriánhoz köthető alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az LMP szerint a szervezet semmilyen munkát nem végez, a támogatást valójában Farkas Flórián és munkatársai kapják. Hadházy Ákos szerint a sajtó elől bujkáló roma politikust legutóbb a miniszterelnök dolgozószobája előtt látták, aggódó arckifejezéssel.

A látogatókat kamerák figyelik, a közpénzre nem ügyeltek ennyire. Egy VIII. kerületi ingatlanban működik a Lungo Drom országos központja és az Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány is. Az épületet ingyen kapta az Országgyűléstől a Farkas Flórián által igazgatott Lungo Drom. És az alapítványnak szánt milliókat is ide utalták, legutóbb az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott a szervezet 10 milliót mentorhálózat kiépítésére. Az LMP szerint a pénzt valójában az alapítvány mögött álló Farkas Flórián kapta.

„Információink szerint semmilyen valós munkát ez az alapítvány nem végzett, ennek ellenére ezen az alapítványon a 2014-es közhasznúsági jelentés szerint 500 millió forint brüsszeli pénz folyt át, néhány tételt megjelöl a jelentés, például Farkas szülőfalujában, illetve hozzá közeli faluban egy családierőforrás-központot hoztak létre 130 millió forintért” – jelentette ki Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Az LMP azt sem érti, miért fizet az Emmi 10 milliót az alapítványnak, ha a Híd a munka világában program szabálytalanságai miatt például 1,6 milliárddal tartozik az Országos Roma Önkormányzat a minisztériumnak. Farkas Flóriánt hetek óta hiába keresi a magyar sajtó.

„Az LMP-frakció munkatársa a miniszterelnök dolgozószobája előtt látta aggódó arckifejezéssel várakozni, azonban semmilyen olyan hír nincs még, hogy őt azért nem találjuk, mert esetleg előzetes letartóztatásban lenne, érthetetlen, hogy miért nincs még abban. Egészen biztos, hogy abban lesz” – húzta alá Hadházy.

A Jobbik azt mondja, Farkas Flórián korrupciógyanús ügyei tökéletesen megmutatják milyen állapotban van a magyar politika.

„Farkas Flórián felmerült ügye tökéletesen aláássák a bizalmi alapot, attól félünk, lassan mindenki természetesnek vesz egy olyan országot, amelynek közállapotai egyáltalán nem természetesek, nem fogadhatók el. Azért vagyunk felháborodva, Orbán Viktor és csapata sok esetben félrenéz, szavazatmaximálási célból hagy elsikkadni olyan ügyeket, amelyek következményekért kiáltanak” – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemrégiben újabb ügyben indított nyomozást, a gyanú szerint az Országos Roma Önkormányzat vezetői saját képviselőknek mentik ki a szervezet vagyonát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!