2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Orbán riogat, de egy dologról nem beszél

Hír TV

2018. március 4., vasárnap 13:20, frissítve: csütörtök 13:31

A menekülttábor újranyitásával riogatja a bicskeieket Orbán Viktor.

A kormányfő a településen Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselőjelölt mellett kampányolt – látogatásáról ezúttal is ő maga számolt be a Facebookon, az országos sajtót nem értesítették a vizitről. A kisfilmben Orbán Viktor kifejti, hogy évtizedekkel korábban szomorú volt látni, hogy Bicskén menekülttábort nyitottak.

Arról a kormányfő nem szól, hogy a bicskei befogadóállomást 1989-ben nyitották meg, az első időszakban Erdélyből, majd a volt Jugoszlávia területéről érkeztek oda menedékkérők. Európán kívüli menekülteket pedig 1998 tavasza, vagyis az első Orbán-kormány óta fogadott be a bicskei tábor, amelyet 2016 végén zártak be.

„A szomszéd faluban nőttem fel, mindig is szerettük, tiszteltük Bicskét és az itt lakókat, ez volt nekünk a város, szomorú volt látni, amikor menekülttábort nyitottak benne. Elmondtam a bicskeieknek, hogyha nem a bevándorlás ellen harcoló Fidesz–KDNP alakít kormányt, abban az esetben a menekülttábort, amelyet amit bezártunk, újra fogják nyitni” – mondta a miniszterelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!