2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Orbán nevetségesnek tartja a korrupciós vádakat

2015. december 15., kedd 19:31, frissítve: szerda 10:58

Ismét visszautasította a korrupciós vádakat a miniszterelnök a parlamentben. Orbán Viktornak idén utoljára kellett válaszolnia képviselői kérdésekre. A Jobbik parlamenti bizottsággal vizsgáltatná ki a miniszterelnök környezetének meggazdagodását és saját pártjuk oroszországi támogatását is.

„Miért van, hogy az ön környezetében lévő emberek hihetetlen módon gazdagodnak az elmúlt években?” – tette fel kérdést Vona Gábor, a Jobbik elnöke példaként Habony Árpádot, Mészáros Lőrincet és Andy Vajnát emelte ki az Orbán Viktornak szegezett felszólalásában. A Jobbik elnöke a korrupciót firtatva azonban sietett beelőzni a miniszterelnök kérdését és leszögezte: semmi nem igaz a Kovács Béla elleni vádakból.

„A Jobbik soha, semmilyen országtól, így Oroszországtól sem kapott anyagi támogatást és nem is fog, mert számunkra a függetlenség megőrzése az egyik legfontosabb alapérték” – fogalmazott. A vita lezárására Vona Gábor azt javasolta: a parlament állítson fel két vizsgálóbizottságot. Egyiket a Jobbik orosz kapcsolatainak, a másikat a Fideszhez kötődő emberek gazdagodásának vizsgálatára.

„Lényegében korrupcióval vádol bennünket, ezért szeretném világossá tenni, hogy semmifajta korrupciót nem tűrök el, nem tűrtem el a múltban, és nem tűröm el a jövőben sem” – szögezte le Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta: amikor ő vagy a kormány döntést hoz, mindig csak az ország érdekét tartja szem előtt. „Ha ezt nem hiszi, amit sajnálnék, kérdezze meg azokat, akik valaha azt gondolták, hogy lehet másként is dönteni. Kérdezze meg például az ön újsütetű támogatóját” – fogalmazott.

Orbán Viktor közölte: megnézte az ország leggazdagabb embereiről készült nyilvános rangsorokat, és az első tíz között nem talált fideszest. „Ennek fényében az ön vádját nevetségesnek tartom, és javaslom, akkor beszéljünk erről komolyan, ha az első tízben már legalább öt fideszes lesz. Attól tartok, ez nem holnap lesz” – mondta.

A kormányfő szerint a Jobbik tele van bűnözőkkel és egy kitartott párt, ezért azt javasolja nekik, hogy álljanak a nyilvánosság elé és ezt fedjék fel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!