2024. 07. 09. Kedd Lukrécia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Orbán: Nemcsak a medve nem játék, a választás sem

2015. július 25., szombat 12:08, frissítve: szombat 20:43

A menekülthullám miatt ma már Európa megmaradása a tét – jelentette ki Tusnádfürdőn Orbán Viktor. A miniszterelnök azt hangsúlyozta: a bevándorlás a terrorizmus veszélyét, a munkanélküliséget, valamint a bűnözést is növeli. Beszédében a miniszterelnök bírálta a baloldal hozzáállását a menekültkérdéshez, amely szerinte a bevándorlásban nem veszélyforrást, hanem lehetőséget lát, ami felszámolhatja a nemzeti kereteket.

„Miniszterelnök úrnak, azt hiszem, e tekintetben elévülhetetlenek az érdemei.” Orbán Viktor tavalyi beszéde nyomán az egész világ megtanulta kiejteni Tusnádfürdő nevét – így vezette fel a miniszterelnök idei felszólalását Németh Zsolt. A magyar kormányfő a menekültügyet, az újkori népvándorlást tartja Európa legfőbb kérdésének. Szerinte a tét ma már az európai lét megmaradása. „Most már nem csupán az a kérdés, hogy mi, magyarok milyen Európában szeretnénk élni, hanem az, hogy lesz-e egyáltalán mindaz, amit mi ma Európának nevezünk” – fogalmazott.

A miniszterelnök szerint a baloldal ezzel szemben nem problémát, hanem lehetőséget lát a menekültekben, mivel mindig is gyanúsan néztek a nemzetállamokra. „Figyeljék csak a szavaikat, hogy a bevándorlás eszkalálódása végletesen meggyengítheti, sőt felszámolhatja a nemzeti kereteket. És ezzel a baloldal eddig beváltatlan történelmi távú célja is teljesülne. Talán az sem véletlen, ez abszurdnak hangzik első hallásra, de ha kicsit közelebb jövünk Magyarországra, akkor az sem véletlen, hogy míg a magyar baloldal 2004-ben a külhoni magyarok ellen uszított, ma tárt karokkal ölelné keblére az illegális bevándorlókat. Ezek az emberek, ezek a politikusok egész egyszerűen nem szeretik a magyarokat, és azért nem szeretik őket, mert magyarok” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint, ha tavaly a baloldal alakíthatott volna kormányt, az a nemzeti identitás felszámolásának kezdetét jelenthette volna. „Képzeljék el, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy mivé lenne Magyarország, ha 2014-ben a baloldal alakíthatott volna kormányt. Riasztó gondolat, mégis egy pillanatig képzeljük el. Egy-két év, és nem ismernénk rá a saját hazánkra, nem ismernénk rá Magyarországra. Olyanok lennénk, mint egy nagy menekülttábor, afféle közép-európai Marseille. Tisztelt hölgyeim és uraim, látható: nemcsak a medve nem játék, a parlamenti választás sem az” – fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök szerint a bevándorlás és a terrorizmus összefügg, de a menekültek áradata miatt a munkanélküliség is nő. Az ENSZ statisztikái pedig szerinte azt igazolják, hogy ahol emelkedik a bevándorlók száma, ott nő a bűnözés is. „A nemi erőszakok számának tekintetében Svédország világviszonylatban második helyen áll a dél-afrikai Lesotho után. A brit parlament 2013-as jelentése szerint a brit börtönökben a muszlim elítéltek száma ez elmúlt 15 évben 300 százalékkal nőtt” – mutatott rá.

Az Európai Unió jövőjéről szólva a miniszterelnök kijelentette: őrültség lenne az Egyesült Államok mintájára egy nemzetek feletti Európai Egyesült Államok létrehozása. „Amerikát nem az teszi naggyá, hogy nincsenek benne nemzetek, hanem az, hogy rendre képes sikeres megoldásokkal előrukkolni. Ha tehát az unió sikeres akar lenni, akkor neki is meg kell találni saját jól működő megoldásait” – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor ismertette a nemzeti konzultáció eredményeit is. A miniszterelnök azt mondta: a kérdőíveket 1,2 millióan küldték vissza, és a válaszadók 95 százalék úgy vélte: a magyar kormánynak szigorúbban kell fellépnie a menekültek ellen, a bevándorlás helyett pedig inkább a magyar családok és gyermekek támogatására kell fordítani a pénzt.

Tekintse meg Orbán Viktor teljes előadását:

Tekintse meg Tőkés László teljes előadását:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!