2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

„Orbán megpróbál a süllyedő hajóról elmenekülni”

2016. szeptember 30., péntek 20:02, frissítve: szombat 14:42

A népszavazási kampány hajrájában a Hír TV Magyarország élőben című műsorába hívta a parlamenti pártokat. Itt volt nálunk Vona Gábor, a Jobbik, Molnár Gyula, az MSZP és Hadházy Ákos, az LMP vezetője. A Fidesz–KDNP nem képviseltette magát.

Veszélyes játékba vitte bele a népszavazással az országot Orbán Viktor, és most menekül a süllyedő hajóról – ezt a Jobbik elnöke mondta a Hír TV-ben. Vona Gábor beszélt arról is: szerinte október 2. után is jogi vitákra lehet számítani az unió illetékeseivel. „Hol van Orbán Viktor? Ugye. Hová tűnt Orbán Viktor, hogy egy ilyen klasszikust idézzek. Orbán Viktor úgy tűnik, hogy... hát, adott pár fáradt interjút igen. Meg most éppen, ha jól tudom, nem is Magyarországon tartózkodik. Úgy tűnik, hogy a miniszterelnök a saját kampányából kimenekült. Ma már ő is arról beszélt az egyik rádióban, hogy hát nem is olyan fontos jogilag ez a népszavazás, meg ez csak ilyen egy érzelmi kérdés. Hát elmúlt hetekben egészen az ellenkezőjéről beszélt. Úgyhogy én azt látom, hogy Orbán Viktor belevitte Magyarországot egy felelőtlen hazárdjátékba, és a kampány utolsó heteiben, amikor úgy tűnik, ráébredt, hogy mekkora hibát követett el, most megpróbál a süllyedő hajóról elmenekülni” – jelentette ki a Hír TV-ben Vona Gábor.

Trükközik a kormány

Figyelemelterelésnek, trükknek tartja a népszavazást az LMP társelnöke. Hadházy Ákos azt mondta, felesleges súlyos milliárdokat elkölteni a referendumra, amivel az a kormány egyetlen célja, hogy addig se a lopásokról szóljon a közbeszéd.  „Erről akarják elterelni a figyelmet. Az, hogy közben több ezer milliárd uniós pénz, brüsszeli pénznek az elköltése és ellopása folyik. Nyilvánvaló, a kormánynak az a célja, hogy elterelje ezekről a figyelmet. Nem az a fontos neki, hogy miről beszélnek az emberek, hanem az, hogy miről nem beszélnek az emberek” – fogalmazott Hadházy.

Joguk van nemet mondani

A tagállamoknak lenne joga nemet mondani kvótaügyben, ezért továbbra is értelmetlen a népszavazás az MSZP elnöke szerint. Molnár Gyula emlékeztetett: frakciójuk korábban már megszavazta, hogy a kormány saját hatáskörben járjon el migránsügyben, nem kizárt, hogy egy ilyen felhatalmazást újra támogatnának. A szocialista pártelnök negyven százalék körüli részvételre számít vasárnap. „Én azt mondom, hogy szerintem a Fidesz fogja nagyon megbánni néhány év múlva azt, amit most itt tett. Egy szellemet kiengedett a palackból. Nagyon nehéz lesz visszatuszkolni. Már most láttunk olyan hangokat, sőt hallottunk is Orbán Viktortól, hogy akkor kis batyu, pogácsa, Canossa-járás, tehát mintha már más lenne a hang. Ez a szellem kint van a palackból, ezt most vissza kell tuszkolni. Tehát én nem hiszem, hogy meg fogjuk bánni az álláspontunkat, mi azt mondtuk, hogy ez felesleges népszavazás, a menekültügy pedig egy fontos kérdés, és próbáljuk meg kezelni” – hangsúlyozta Molnár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!