2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Orbán ma megint a holdudvarával piknikezik

Hír TV

2018. június 3., vasárnap 12:10, frissítve: vasárnap 17:03

Ismét Kötcsén sorakozott fel a fideszes holdudvar - ahol a szokásos polgári pikniken Orbán Viktor immár 17-szer osztja meg vízióit. A kormánypárti értelmiség-seregszemlén a miniszterelnök mellett Balog Zoltán romaügyi biztos, és Gulyás Gergely kancellária-miniszter ad helyzet-értékelést a kormány legfontosabb témájáról, a bevándorlásról. Ehhez kapcsolódóan gyűjtést is rendeznek az üldözött keresztényekért.

Pincepörkölttel és vecsési uborkával várta a kötcsei piknikre érkezőket Németh Szilárd. Az újdonsült Honvédelmi Államtitkár – aki a választási kampányban a Csepeli hírmondóban is megosztotta a választókkal kedvenc receptjeit – azt üzente közösségi oldalán a Somogy megyei faluba érkező Fidesz-pártelitnek, hogy már várja őket a rotyogó pörkölt. Az ebéd után zárt körben értékeli a választások eredményét Orbán Viktor.

A kötcsei pikniket szeptemberben szokták megrendezni. Orbán Viktor itt osztja meg vízióit a párt holdudvarával, tavaly szeptemberben például itt jelölte ki és magyarázta el a választási kampány témáit.

A kormánypárti értelmiség seregszemléjén a miniszterelnök mellett Balog Zoltán romaügyi biztos és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ad helyzetértékelést a kormány legfontosabb témájáról, a bevándorlásról. Ehhez kapcsolódóan gyűjtést is rendeznek az üldözött keresztényekért.

Kétharmados győzelemhez két piknik dukál

Balog Zoltán elmondása szerint nem előre hozták a találkozót szeptemberről júniusra, hanem mivel kétharmaddal győztek, ezért idén kétszer is tartanak polgári pikniket Kötcsén. Az Emmi korábbi minisztere szerint átbeszélik a következő év teendőit, illetve az újonnan kinevezett minisztereknek alkalmuk nyílik bemutatkozniuk.

„Intellektuálisabbnak kellene lenni”

– ezt mondta az újságíróknak Kerényi Imre, miniszterelnöki megbízott, akit a héten nevezett ki Orbán Viktor, feladatmeghatározása pedig így hangzik: A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok elvégzése. A miniszterelnöki tanácsadó a kötcsei találkozón dolgozó újságíróknak azt mondta: arra vár, hogy az újságírók intellektuálisan fejlődjenek.

– Ön hogy látja az elmúlt négy évet, és mit vár a következő négyéves ciklustól?
– Tíz éve járok ide, s mindig abban reménykedem, hogy van valami olyan kérdés, ami értelmes, ami engem érdekel és amire szívesen válaszolok. Ez például nem olyan kérdés. 
– Akkor próbáljuk meg. Mészáros Lőrinc vajon a leggazdagabb magyar lesz hamarosan?
– Ez nem jó kérdés. 
– Mi a jó kérdés? Mondjon egy példát.
– Intellektuálisabb…
– Mit kérdezne ön magától? (…)
– Arra várok, hogy önök intellektuálisan fejlődjenek.

A meghívottak palettája széles, a politikusokon kívül vendégként érkeztek színészek, előadóművészek, médiamunkatársak, de feltűnt a Bajcsy kórház főigazgatója is, számolt be kollégánk a helyszínről, hozzátéve: sokan nem állnak szóba most sem a médiával, úgy mint Kubatov Gábor, vagy Kövér László.

A kivételek közé tartozott viszont Simicskó István, de Gulyás Gergely is megtisztelte a sajtót, aki arról nyilatkozott, hogy főként a Stop Sorosról fognak beszélni, valamint arról, hogy milyen kihívásokkal néz szembe a kormány a következő években.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!