2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán kiállt a gyűlölet mellett

2017. szeptember 29., péntek 15:59, frissítve: péntek 16:54

A kormányfő megdicsérte az őcsényieket, akik megfenyegették a menekülteket vendégül látó panzióst. Lázár János szerint az eset nem kirívó, „eleve ilyen a társadalom”.

A felháborodott őcsényiek pártjára állt a miniszterelnök. Orbán Viktor megdicsérte a falu lakóit, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket. A Tolna megyei településen egy panziós fogadott volna hivatalosan oltalomba vett menekült gyerekeket. Az őcsényiek először megfenyegették a panzió tulajdonosát, majd furgonjainak kerekeit is kiszúrták, végül a polgármester is lemondott a kialakult helyzet miatt.

A kormányfő Tallinnban, az uniós csúcson arról beszélt: a magyaroknak már annyit hazudtak migránsügyben, hogy nem hiszik el, csak gyerekek jönnének.

A Fidesz szerint is bátor kiállás volt, hogy Őcsényben fellázadtak a menekültek nyaraltatása ellen – mondta a nagyobbik kormánypárt szóvivője. Puskás Imre szerint mivel Orbán Viktor a Fidesz elnöke, a párt álláspontja sem lehet más. „Könnyű a helyzetem, én a Fidesz szóvivője vagyok, Orbán Viktor pedig a Fidesz elnöke. Következésképpen a Fidesz elnökének az álláspontja tükrözi a Fidesz álláspontját” – mondta Puskás Imre szóvivő.

A tegnapi kormányinfón a kancelláriaminisztert is kérdezték az őcsényi esetről. Lázár János szerint nem egyedi az őcsényiek hozzáállása. „Szerintem eleve ilyen a magyar társadalom. Úgy gondolom, hogy erre az elmúlt 30-40 évben elég példát szolgáltattunk” – mondta a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!