2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Orbán Hódmezővásárhely egykori urával ígérgetett

2017. május 27., szombat 11:50, frissítve: szombat 13:04

Egy új könyvtár megépítése, a 47-es főút négysávosítása, iparipark-fejlesztés és más többmilliárdos tételek is szerepeltek a Modern városok program hódmezővásárhelyi listáján. A kormány támogatásáról szóló megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és a város polgármestere írta alá.

Miniszterelnöki mustrát tartottak Hódmezővásárhely belvárosában, Orbán Viktort egyik beosztottja, Lázár János kalauzolta. Ő volt az úr a városban, amíg minisztert nem csináltak belőle. A kormányfő Hódmezővásárhelyen zárta a Modern városok elnevezésű programot, amellyel a vidéki nagyvárosoknak ígért milliárdos fejlesztéseket.

„Sokan mondják, hogy a politikában nincs barátság, ezzel azonban vitába szállnék. Személy szerint úgy gondolom, hogy igenis léteznek személyes szövetségek. Ilyen szövetség van Hódmezővásárhely és Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor között is hosszú évek óta” – mondta Almási István
polgármester.

Lázár János városa könyvtárat, kerékpárutakat kap, kísérleti jelleggel pedig panelházelbontási program is indul. A kormány nem mondott le a Hódmezővásárhelyet Szegeddel összekötő vasúti villamosról, a tram-trainről sem.

„Megerősítettük, hogy erre szükség van, de észszerű áron kell megvalósítani, ebből nem engedhetünk. Kérem önöket, hogy ezt tartsák szem előtt. Abban is megállapodtunk, hogy ez így rövid, az lenne helyes, és a nemzetpolitikai céljainkat is az teljesítené ki, hogyha – engedjék meg, hogy én villamosnak nevezzem – ez a villamos Szabadkáig közlekedne, tehát Szabadka–Szeged–Hódmezővásárhely vonalon. Abban maradtunk a polgármester úrral, hogy ennek van értelme, és ezért meg is kezdjük majd a szerb barátainkkal a tárgyalásokat annak érdekében, hogy ez a beruházás úgy valósulhasson meg, hogy Szabadkát is bekösse” – jelentette ki a miniszterelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!