2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Kétfejű kormányt hoz létre Orbán Viktor

2016. július 7., csütörtök 15:08, frissítve: péntek 19:18

A gazdasági ügyeket Varga Mihály, a politikaiakat pedig Lázár János viszi majd. Rogán Antal szerepe ismeretlen a rendszerben.

Kettős kormányzásra tér át Orbán Viktor. A miniszterelnök összegezte az előző hat év tapasztalatait, majd úgy határozott, hogy a gazdasági és a politikai döntéshozatalt külön kabinetekre bízza.

A gazdasági kabinetet a Válasz.hu értesülése szerint Varga Mihály, a politikait pedig Lázár János vezeti majd. Kettőjük mellett változatlanul ott áll majd Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjeként. Az ő szerepe egyelőre nem ismeretes az új kormányzati szerkezetben.

A kabinetek döntéseket hozhatnak, és rendeleteket adhatnak ki – jelentette be a Miniszterelnökség vezetője szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Lázár János nem érzi úgy, hogy az ő hatalmát gyengíti a miniszterelnök.

„A kormány munkája két kormánykabinetbe tagozódik, ami azt jelenti, hogy a kormány döntésében két kormánykabinet vesz részt. Egy gazdasági és egy stratégiai kabinet, mindkettőt miniszter vezeti, ez a kormány döntéshozó és döntés-előkészítő szerve, kormányhatározat felterjesztésére alkalmas döntéshozó szerve lesz” – jelentette ki Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tekintse meg Lázár János kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóját:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!