2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Orbán bejelentette: újabb kerítés épül

2016. augusztus 26., péntek 08:33, frissítve: péntek 20:00

Újabb kerítéssort épít a kormány a magyar–szerb határon – ezt Orbán Viktor jelentette be a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A miniszterelnök kiemelte: már készülnek a tervek egy komolyabb műszaki létesítményről, amely akár egyszerre több százezer embert is meg tud állítani. Orbán Viktor szerint fel kell készülni arra, hogy az unió és Törökország közötti megállapodás meghiúsul, és a migránsok ismét nagyobb számban indulnak meg Európa felé.

„A határt nem lehet virágokkal és plüssállatkákkal megvédeni. A határt kerítéssel lehet, rendőrökkel, katonákkal meg fegyverrel. És biztos, hogy meg is kell védenünk. Méghozzá nagyobb szükség lesz a védekezésre az előttünk álló években, mint eddig volt. A kérdés tehát, hogy hol akarjuk megvédeni Európa határait és én azt tanácsoltam az osztrák barátainknak, hogy ne az osztrák–magyar határon akarják megvédeni Ausztriát, hanem a magyar–szerb meg a magyar–horvát határon akarják. Sőt, akarjuk együtt megvédeni inkább a szerb–macedón határon, meg a macedón–görög határnál” – mondta Orbán Viktor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!