2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán: Azt tesszük, amit kötelességtudatunk diktál

,

2017. január 12., csütörtök 18:11, frissítve: csütörtök 19:04

Esküt tett a határvadászképzésben részt vevők első csoportja. Az ünnepségen a miniszterelnök nemzetbiztonsági ügynek nevezte a határvédelmet, és azt mondta, Brüsszeltől továbbra sem várhatunk segítséget, így saját magunknak kell megvédenünk az országot. Orbán Viktor kijelentette, a honvédség és a rendőrség munkájának köszönhetően Magyarország ma az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa.

Alakzatban masíroztak a határvadászok az eskütételre a Hungexpo egyik pavilonjában. 532 tiszthelyettes tett ünnepélyes fogadalmat a miniszterelnök és a rendőrség vezetői előtt.

„Nagyon jók voltak ezek a hetek. Beültünk az iskolapadba Körmenden, és elkezdtük a rendőri tárgyakat tanulni. Ugye, minket határvadásznak képeznek ki, de mi a Készenléti Rendőrség állományába leszünk, és ha a későbbiekben szükség van rá, akkor akár általános feladatot ellátó rendőrként is szolgálhatunk. Most az eskütételünk után ismét visszaülünk Körmenden az iskolapadba, jön a második modulunk, és május elején, május elseje-másodikával fogunk lemenni a határra és szolgálni” – árulta el Vörös Gábor próbaidős rendőrőrmester.

Zord idők bátor embereket kívánnak – hangoztatta Orbán Viktor. – Nálunk nincs terrorizmus, nincs tömeges erőszak, nem hajtanak teherautóval az ünneplő emberek közé – így a kormányfő.

Orbán szerint azok az országok, amelyek nem védték meg határaikat a bevándorlóktól, ártatlan emberek életével fizettek mulasztásukért.

„Tudjuk, hogy a migránsok áldozatok is, az embercsempészek, a beengedés és meghívást ígérgető európai politikusok és saját illúzióik áldozatai. Értjük őket, de nem engedhetünk a követeléseiknek, nem engedhetjük be őket Európába. Az emberi jogok sehol sem írják elő a nemzeti öngyilkosságot” – jelentette ki a kormányfő.

A határvadászok akkor tudják majd meg, hogy hova vezénylik őket, ha sikeresen letették a vizsgát. Az viszont biztos, hogy bruttó 220 000 forintos fizetést kapnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!