2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Orbán akkor is törvényt módosít, ha nem mentek el elegen

2016. október 2., vasárnap 09:13, frissítve: vasárnap 20:40

Zárójelbe tette a népszavazás érvényességet a miniszterelnök. Ha a nemek győztek, akkor Orbán Viktor akkor is törvényt módosít, ha nem mentek el elegen voksolni.

A miniszterelnök Budapest XII. kerületében szavazott a feleségével. Az alaptörvény módosítására ezúttal sem adott egyértelmű választ.

„Hát, mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen, de a közjogi következmények beállnak mindenképpen, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak a magyarok együtt élni, ezt a jogrendszer részévé fogjuk tenni. Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem. Egy föltétele van ennek, hogy több legyen a nem, mint az igen” – nyilatkozta a miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e alkotmánymódosítás, Orbán Viktor így válaszolt: „az Alkotmánymódosítást ne zárjuk ki, de a jövő hétnek a legfontosabb feladata nem ez, hanem hogy Brüsszelbe elmenjek és ott tárgyalásokat folytassak, és megpróbáljam ennek az eredménynek a segítségével, ha ez megfelelő eredmény lesz, elérni, hogy ne legyen kötelező befogadni olyan embereket Magyarországon, akiket mi nem akarunk”.

Orbán Viktor miniszterelnök leadja szavazatát a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53. szavazókörben
Orbán Viktor miniszterelnök leadja szavazatát a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53. szavazókörben
Fotó: MTI

A miniszterelnök igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy az igenek győzelme esetén lemond-e.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!