2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Orbán: A nők tisztelete az egyik legfontosabb európai érték

Hír TV

2018. március 25., vasárnap 11:58, frissítve: vasárnap 17:40

Már a nőkhöz is szól Orbán Viktor, holott alig egy éve még azt mondta a washingtoni nagyköveti posztról indoklás nélkül leváltott Szemerkényi Réka ügyében, hogy nőügyekkel nem foglalkozik. A miniszterelnök most már arról beszél: a nők egyenjogúsága fontos, és azt leginkább a migránsok veszélyeztetik.

Virágok a vázából, majd irány a törvénygyár konyhája: Orbán Viktor személyesen kereste fel idén a nőnapon a parlament alagsorában dolgozókat.

„Egyenjogúnak tekintik a nőket, és mindig megadják a nekik járó tiszteletet, sőt többet is, mint ami kijár” – a kormányfő ezt már a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában magyarázta.

Azt hangsúlyozta, hogy a női egyenjogúságot éppen a migránsok veszélyeztetik.

„Az egész európai kultúra arra épül, még ha mi, férfiak nem is vagyunk e tekintetben hibátlanok, de mégiscsak arra épül, hogy a nők és férfiak közötti egyenjogúságot elfogadjuk. A férfiak tudomásul veszik, hogy úgy kell viselkedniük, úgy kell az életet berendezni, hogy a nőkkel egyenjogúnak tekintjük magunkat, és mindig megadjuk a nekik kijáró tiszteletet, sőt, valamivel többet is, mint ami kijár” – mondta a kormányfő.

„Az a kijelentés, hogy több tiszteletet ad a nőknek, mint amennyi jár nekünk, azt minden nő nevében visszautasítom.” Szél Bernadett sértőnek tartja Orbán Viktor szavait, és arra emlékeztetett, hogy a nőknek adott tiszteletet a férfiaknak nem méricskélni kell, hanem alapvetésként kezelni.

„A 21. században a politikusok között egy egyetértés kell, hogy legyen abban, hogy nemi esélyegyenlőség és egyenjogúság van” – mondta az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Nem mindig voltak a nők Orbán Viktor figyelmének középpontjában: egy évvel ezelőtt a washingtoni magyar nagykövet, Szemerkényi Réka leváltásánál ugyanis még úgy fogalmazott: „nőügyekkel nem foglalkozom”. A Fidesz egyéni választókerületi jelöltjei között egyébként mindössze hat nő van, száz férfi mellett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!