2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán: A Jobbik nem ugráltathatja az embereket

,

2016. október 28., péntek 09:52, frissítve: hétfő 20:13

Nem számít arra a miniszterelnök, hogy a Jobbik megszavazza a kvótaellenes alkotmánymódosítást.

Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában azt mondta, a radikális párt nem ugráltathatja azt a 3,3 millió embert, aki véleményt nyilvánított az október 2-i népszavazáson. A kormányfő megismételte, hogy az ország javuló pénzügyi helyzete miatt már vizsgálják a letelepedési kötvények megszüntetését, a gazdasági miniszter év végéig terjeszti a kormány elé a javaslatát. A Jobbik korábban a Rogán Antal-féle papír kivezetéséhez kötötte az alaptörvény-módosítás támogatását.

– A Jobbik azt mondta, hogy ha mi nem csinálunk valamit, amit ők szeretnének, akkor nincs alkotmánymódosítás, de azt tudomásul kell venni, hogy nem lehet 3,3 millió embert ugráltatni, és nem fog 3,3 millió ember úgy ugrálni, ahogy a Jobbik fütyül.
Vagyis akkor mi a forgatókönyv?
– Beterjesztjük a parlament elé, és mindenkinek a lelke rajta, hogy milyen döntést hoz.

 

Lelkiismeret szerint kell szavazni az alaptörvény-módosításra – jelentette ki Vona Gábor nyíregyházi sajtótájékoztatóján. A Jobbik elnöke a letelepedési kötvényre utalva továbbra is kitart amellett, hogy pártja csak akkor szavaz igennel, ha a kormány megszüntet és kizár „mindenféle betelepítést” Magyarországon.

A letelepedési kötvények felülvizsgálatával megbízott nemzetgazdasági miniszter csökkentene a papír kamatán, de a kivezetéssel még várna. Varga Mihály egy fővárosi díjátadón azt mondta: a kötvény jelenleg jóval drágább, mint a hagyományos adósságfinanszírozás. Szerinte ezért a jelenlegi konstrukción mindenképp változtatni kell.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!