2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

„Orbán a gyűlölet és az ámítás embere”

2017. április 18., kedd 05:35

Ennek a kormánynak már semmi használható mondanivalója nincsen – fogalmazott az Egyenesen stúdiójában Róna Péter. A közgazdász szerint az országnak már nincs szüksége Orbán Viktorra se.

Róna Péter szerint a kormány nem érti, hogy a világ egy nagyon összefüggő valami 2017-ben, hogy Oxford egyáltalán nincs messze, nincsenek már távolról jövő emberek, együtt élünk, és egy világhálózatnak vagyunk a tagjai. Olyan összefüggések vannak, amelyek ezt a „szerencsétlen társaságot, Orbánt és sleppjét” – inkább előbb, mint utóbb – egyszerűen elsöprik – fogalmazott a közgazdász az Egyenesen Kálmán Olgával stúdiójában.

„Az ő (Orbán Viktor – a szerk.) világa már nem a világ, nem erről van szó” – emelte ki Róna Péter. Szerinte a miniszterelnök nem érti, hogy a CEU Amerika, Magyarország és az alapító Soros György óriási sikere, és ebben a sikerben az egész országnak „gyönyörködnie” kellene, és élvezni, hogy 25 év alatt a semmiből Európa egyik legjobb és elismert felsőoktatási intézményét hozták létre a magyarok, az amerikaiak és támogatóik. „Ez a tény” – hangsúlyozta.

Mint fogalmazott: ez egy nagyon tehetséges ország, „fiai és lányai” meg tudják állni a helyüket, és nincs szükségük Orbán Viktorra, még kevésbé van szükségük a még szerencsétlenebb Vlagyimir Putyinra vagy Erdoganra, akik az ő világát képviselik. „Ő abba a világba tartozik. Mi nem. Mi egy európai, fejlett világba tartozunk, mert mi tudjuk, hogy ebben a világban meg tudjuk állni a helyünket, míg ő nem” – tette hozzá.

Ahhoz, hogy a sokak akarata teljesüljön, mint mondta, le kell váltani a kormányt, ami szerinte meg is fog történni egy év múlva. A közgazdász úgy véli, ennek a kormánynak semmi értelmezhető, használható mondanivalója nincsen már.

„Ez az ország Szent István népe. Ez az ország a fejlett, keresztény Nyugathoz tartozik. Pont. Nem lehet onnan kimozdítani…”

Róna Péter szerint Orbán Viktor nem keresztény: „Ő egy ízig-vérig pogány, a kereszténység legfontosabb alaptanításait teljes mértékben tagadó egyén. Lát ebben az emberben valaki egy fikarcnyi felebaráti szeretetet? Lát ebben az emberben valaki bármiféle nyomát a krisztusi tanításnak? Lát ebben az emberben valaki könyörületet, segítő kezet az elesettek iránt? […] Ez az ember a gyűlölet, a hamis vádaskodás, a hazudozás, az ámítás embere, nem pedig a keresztény tanoké” – mondta.

Arra, hogy sokan úgy vélik ma Magyarországon, amit a kormány is képvisel, hogy a keresztényiségünkben fenyegetnek bennünket a menekültek, Soros György és a Nyugat, azt mondta, hogy ebben és sok más kérdésben is a pápát követi és nem Orbán Viktort. „Azt a pápát, aki a menekülteket egyszerűen felpakolta a repülőgépére, és hazavitte őket.”

„Igen, óriási probléma a menekültkérdés. Igen, a határokat védeni, ellenőrizni kell. Igen, vannak közöttük terroristák és bűnözők is. Igen. De azt mondani, hogy a háború borzalmaitól menekülő minden egyes ember gazember, akinek nem jut semmi, aki nem kaphat semmit… Ez egy keresztény ember? Van valaki, aki ezt elhiszi? Hát ilyen nincs…” – fogalmazott a közgazdász.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!