2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Órapörgetés, kerülő út, többszörös tarifa – rengeteg a taxisvisszaélés

2016. augusztus 17., szerda 10:26, frissítve: szerda 11:24

Az ellenőrzött fővárosi taxisok kétharmada követ el visszaéléseket – írja a Világgazdaság a fuvarozókat ellenőrző BKK-ra hivatkozva. A taxisszövetség elnöke szerint a jelenlegi mérési rendszer nem pontos.

Az elmúlt három hónapban nyolcszáz vizsgálatot végeztek, és több mint ötszáz esetben találtak szabálytalanságot. A leggyakoribbak közé tartozik a kerülő út használata és az órapörgetés, ezenkívül sokszor találkoztak az ellenőrök hamis számlát adó vagy a visszajáró összeget pontatlanul kiszámoló taxissal. A lap arról is ír: a ma véget érő Sziget fesztivál környékét ellepték a taxishiénák, akik drosztengedély nélkül a normális tarifa többszörösét kérik el a szórakozásban megfáradt vendégektől.

A Országos Taxis Szövetség elnöke szerint valójában csak a sofőrök öt-tíz százaléka sérti meg folyamatosan a szabályokat, a jelenlegi mérési rendszer szerinte nem pontos. „A fővárosi rendelet ellenőrzési része nem tesz különbséget egy sérült tarifatábla, egy utastájékoztató hiánya, egy hangos rádió, egy dohányzó gépkocsivezető és egy súlyosan túlszámlázó gépkocsivezető között. Egy kalap alá veszi, és jogsértésnek hívja ezt is meg azt is. Nem rosszabb a helyzet, mint az elmúlt években, az ellenőrzött gépjárműveknek körülbelül tíz százaléka ténylegesen jogsértő, tehát akár hosszabb útvonalon vitte az utast, nem adott nyugtát, számlaadási kötelezettségét elmulasztotta, ilyenek előfordultak” – fogalmazott Metál Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!