2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Ónodi-Szűcs Zoltán: Nem az orvoslétszámmal van problémánk

2017. május 22., hétfő 22:50, frissítve: kedd 10:45

Dolgozóilétszám-bővítésre pályázhatnak a kórházak, amire több mint hétmilliárd forint áll rendelkezésre – jelentette be az egészségügyi államtitkár, hétfői sajtótájékoztatóján.

A támogatás elsősorban új kórházi szakdolgozók felvételét szolgálja, de többletmunka-finanszírozásra, és új munkakörben történő foglalkoztatásra is igénybe lehet venni. Egy intézmény maximum 150 millió forintot nyerhet.

„Én továbbra is azt gondolom, hogy nem az orvoslétszámmal van problémánk, hanem a szakdolgozói létszámmal kellene igazán foglalkozni, hiszen vannak olyan országok Európában, melyeknek esetleg magasabb szintű ellátásuk van, mint a magyarországi, de ezt ők úgy tudják hozni alacsonyabb orvosszámmal, hogy vannak egyetemet végzett szakdolgozóik. Erről már a múltkor is beszélgettünk, és nyilván ez egy szakmai vita lesz. Nagyon kíváncsian várom, hogyan fog ez alakulni. Azt látom, hogy a szakma nagyobbik része ezt már nagyjából elfogadta, hogy egy ilyen változás meg fog történni, a kisebb pedig nyilván ellenáll, mert félti a pozícióit” – mondta az egészségügyért felelős államtitkár, Ónodi-Szűcs Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!